O šįvakar dariau įdarytas kriaukles iš tų produktų, kuriuos turėjau šaldytuve, t.y. visiškai improvizuotus, bet pasisekusius.
Įdarytos kriauklės
1 pakelis kriauklių formos pastos (250 g.)
1 svogūnas
1 paprika
200 g maltos mėsos (naudojau kiaulieną)
2 šaukštai pomidorų padažo
šlakelis pieno
druska, pipirai
50 g fetos sūrio
Aliejus kepimui
Bešamelio padažas:
Du šaukštai sviesto
1 šaukštas miltų
300 ml pieno
druska, pipirai, muskato riešutas
Svogūną su paprika susmulkiname ir pakepiname, sudedame faršą ir apkepame. Supilame pomidorų padažą ir pieną, pagardiname druska ir pipirais.
Makaronus įdarome paruoštu įdaru ir dedame į kepimo indą vieną šalia kito. Įpilame šiek tiek (pusę stiklinės) vandens.
Pasiruošiame bešamelio padažą: tirpiname sviestą, įmaišome miltus ir po truputį maišydami šluotele pilame pieną. Padažą užverdame, pagardiname druska, pipirais ir tarkuotu muskato riešutu. Padažą pilame ant makaronų, ant viršaus barstome sutrupintą fetos sūrį. Padažo turi būti iki makaronų viršaus, jei jo per mažai, reikėtų dar vandens (nebijokite, jis susigers).
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Iškepus išimame ir leidžiame susigerti skysčiams 7-10 min.
4 komentarai:
Mielai pietaučiau šiandien tokias :) o kur tų didelių kriauklių pirkai - aš gal žiopla, bet nesu mačius Kaune. Gal ieškau blogai? :)
Akropolio Maximoj. :)
ačiū už prisijungimą prie makaronų temos :)
Ooo maxima - šimtą metų nebuvau, nes prie namų tik IKI ir Šilai.... Reiks eit :)
Rašyti komentarą