Hot milk pie arba Karšto pieno pyragas
(pagal Taste of Home)4 kiaušiniai
220 g cukraus
keli lašai vanilės esencijos
270 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
300 ml pieno
150 g sviesto
3 šaukštai aguonų
Pieną, sviestą ir aguonas sudedame į prikaistuvį ir kaitiname, kol sviestas ištirps. Kiaušinius su cukrumi plakame iki purios ir baltos masės (apie 5 min kombaine ar mikseriu). Į kiaušinius suberiame miltus, kepimo miltelius ir supilame vanilės esenciją. Gerai išmaišome. Pabaigoje supilame pieno, sviesto ir aguonų mišinį, dar kartą geria išmaišome.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes (iki sauso pagaliuko). Galime valgyti tiek šiltą, tiek šaltą.
Viršų glaisčiau cukraus pudra, sumaišyta su citrinos sultimis.
Rekomendacijos:
*Filmas 1: Shame (2011) su Michael Fassbender.
*Filmas 2: Voir la mer (2011).
*Gardus vakarėlis pas Paulių su Mindaugu ir Jurga.
*Aliejus: geriausias 2013 metų ypač tyras pirmo spaudimo alyvuogių aliejus "Tenuta Torre di Mossa" D.O.P.
*Renginys: 5-oji Vyno mugė (buvusi Vyno akademija).
6 komentarai:
oooooooo, kaip norėčiau paragauti....!!!....:) bet pirmiausia reikia dabar nesusirgti, išsigyditi slogą ir atvažiuot tavęs aplankyti bent porai valandų :) bučkiai
Patiko greitumas ir paprastumas gaminat. Lengvas, minkštas, nesausas ir ypatingai tinka pasiūlytas glaistas :). Kepiau 28 cm. formoje. Tikrai vertas dėmesio pyragas.
Greita kokia, Lidija :). Nespėjau įdėt, jau ir išbandei. :)
Lape, laukiu svečiuose :)
Ar tesla turi buti labai skysta? Nes man tokia gavosi, tikiuosi iskeps..:)
Taip, tešla pakankamai skysta, todėl reikia net dviejų kepimo miltelių šaukštelių, kad išsikeltų.
Labai skanus pyragas!
Rašyti komentarą