Meškos letenėlės
(Adaptuota iš Sprinkle Bakes: būtinai pažiūrėkite, nes visas gamybos procesas pateiktas nuotraukose)
16-20 vnt.
Tešla
440 g miltų
340 g šalto sviesto
20 g šviežių mielių
30 g cukraus
250 ml šilto pieno perpus su vandeniu
2 kiaušiniai
žiupsnis druskos
Įdaras
1 stiklinė lazdyno riešutų
120 g cukraus pudros
1 šaukštelis cinamono
1 baltymas
Aptepimui 1 trynys, suplaktas su šlakeliu pieno
Migdolų plokštelės papuošimui
Perlinis cukrus pabarstymui
Papuošimui:
1 šaukštas skysto medaus
1-2 šaukštai pieno
~100 g cukraus pudros
Miltus, druską ir sviestą, supjaustytą gan dideliais gabalais, beriame į virtuvinį kombainą su peiliu ir įjungiame. Miltai su sviestu neturi susijungti į vientisą masę - sviestas turi susismulkinti iki maždaug 0.5-1 cm dydžio gabalėlius, apsivėlusius miltais.
Mielas sumaišome su cukrumi. Pieną su vandeniu sumaišome su kiaušiniais, supilame mieles ir išmaišome. Į skystus produktus supilame miltų ir sviesto mišinį ir greitai išmaišome tiek, kad visi sausi produktai sudrėktų. Nepermaišome.
Tešlą dedame į maistinę plėvelę ir dedame šaldytuvan minimum 4 valandoms, arba pernakt.
Atšalusią tešlą išimame, stalą pabarstome miltais ir kočiojame į 40x50 cm stačiakampį. Vizualiai padaliname jį į tris dalis ir lenkiame vieną trečdalį ant kito, tada priešingą ant viršaus - kad gautume trisluoksnį stačiakampį . Kočiojame dar kart ir vėl taip pat lankstome. Suvyniojame į plėvelę ir atidedame į šaldytuvą pusvalandžiui. Per tą laiką pasiruošiame įdarą.
Lazdyno riešutus susmulkiname kombainu iki trupinių. Baltymą išplakame su cukraus pudra iki standžių putų. Sumaišome riešutus su baltymu ir cinamonu.
Tešlą iškočiojame į 40x50 cm dydžio stačiakampį. Padaliname jį išilgai į 4 dalis. Ant kiekvienos dalies tepame įdaro paliekant kraštelį . Kiekvieną juostelę suvyniojame į vyniotinį, tada kočėlu pakočiojame, kad taptų plokštesnė. Padaliname į 4-5 dalis - letenėles. Kiekvienos letenėlės viename krašte darome 4 įpjovas ir tada ją šiek tiek sulenkiame, kad pirštukai išsiskėstų. Dedame letenėles ant skardų, ištiestų kepimo popieriumi. Patepame kiaušinio tryniu, pabarstome perliniu cukrumi, sudedame migdolų plokšteles lyg nagučius.
Uždengiame ir paliekame šiltai pakilti.
Letenėles kepame įkaitintoje iki 210 laipsnių orkaitėje apie 10-13 min. kol apskrus.
Papuošimui sumaišome visus ingredientus ir šaukštu plona srovele apšlakstome bandeles.
Tirpsta burnoje!!!!
5 komentarai:
gaila, kad šiuo metu mėsos nevalgau, o tai kaip KEPČIAU, kaip lapnočiau! Vien iš aprašymo jaučiu, kad super
Dalyte, čia dėl to, kad meškos nukentės???
niu ja... be to mano dukra sugalvojo, kad iki kalėdų mėsos nevalgom. Ir už save, ir už mane nusprendė.
(ups, ir vėl turiu įrodinėti, kad nesu robotas. Be įrodymų netiki, kad ne robotas?)
Bet žinok meškų gaudyt nereikės. Ir jos nukentės tik ciut ciut - dėl to, kad pavadinimą paskolino, o turtinėmis ir neturtinėmis teisėmis į savo meškų vardą nepasinaudojo. Mėsa ir letenos liks nepaliestos :)
Buvo toks metas, kai maximos leteneles su obuoliais kasdien pirkdavau.. o cia su riesutais dar idomiau.
Rašyti komentarą