Lidijos bulvių apkepas su kopūstais
Tešla:
2 kiaušiniai
4 kupini šaukštai miltų
1 kupinas šaukštas krakmolo
Druska
Įdaras:
1 didelė morka
2 svogūnai
1/2 žalio kopūsto galvos
prieskoniai: druska, pipirai, krapai (naudojau šaldytus), šaukštas kmynų, žiupsnis čili pipirų, žiupsnis kajeno pipirų
2 šaukštai pomidorų padažo
Aliejus ar sviestas
Sumaltas bulves sumaišome (geriausia rankomis) su kiaušiniais, miltais, krakmolu, ir druska. Atidedame.
Morką sutarkuojame, kopūstą smulkiai supjaustome. Sudedame į puodą ir apverdame 10 minučių. Per tą laiką smulkiai susipjaustome svogūnus ir kepiname aliejuje. Nusunkiame kopūstus su morkomis ir dedame į svogūnus. Viską toliau kartu troškiname, kol suminkštės. Dedame druską, pipirus, prieskonius, pomidorų padažą ir ragaujame.
Kepimo formą (naudojau keramikinę) ištepame aliejumi, sudedame pusę bulvių tešlos, tolygiai paskirstome. Ant jų dedame kopūstus, išlyginam. Ant pačio viršaus likusią bulvių tešlą. Paviršių gražiai išlyginame (galima drėgnomis rankomis), patepame aliejumi arba užmetame keletą griežinėlių sviesto.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. kol gražiai apskrus. Valgome su grietine ar natūraliu jogurtu.
_________________________________________________________________
Įdarą galima keisti ir naudoti grybus, maltą mėsą, daržoves ir pan. Palengvinimui galima naudoti atvėsusios bulvių košės perteklių iš vakarykštės dienos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą