2012 m. gegužės 9 d., trečiadienis

Rabarbarų-braškių pyragas

Gyvenu su netikrumo jausmu. Keista būsena, lyg laukčiau pasikeitimo, kuris turi ateiti nežinia iš kur ir nežinia kodėl. Gal ir žinau kodėl, bet dar nesugalvojau, kuo tai noriu pakeisti. Žinau vieną - nebenoriu taip daugiau. Noriu išsipildymo, noriu ėjimo į priekį, tobulėjimo. Noriu mielos veiklos daugiau, o nemielos - mažiau. Noriu kepti rabarbarų pyragus su braškėmis ciut ne kasdien - bo tai gėris. 




Rabarbarų-braškių pyragas
(adaptuota pagal Moje Wypieki)

Šis pyragas susideda iš trijų dalių: traškaus viršaus, rabarbarų-braškių įdaro bei keksinės apačios.
P.S. matuojama amerikietiškais puodeliais. Nekenčiu kai taip yra, bet ką darysi. Myliu aiškius dydžius gramais, mililitrais ir pan. Googlis sako, kad amerikietiškas puodelis normaliai suvokiamas 250 ml.


Traškus viršus


115 g sviesto
3/4 stiklinės rudo cukraus
1 ir 1/4 puodelio miltų 
žiupsnis druskos
1/2 šaukštelio malto imbiero


Ištirpiname sviestą, suberiame miltus, cukrų, imbierą ir druską, šakute išmaišome ir dedame į šaldytuvą, kol pasiruošime kitas dalis.


Įdaras


250 g rabarbarų
250 g braškių
3 šaukštai rudo cukraus
2 šaukštai krakmolo
1/2 šaukštelio malto imbiero
1/3 šaukštelio cinamono


Rabarbarus nusilupame ir supjaustome kubeliais, braškes padaliname į kelias dalis (priklausomai nuo dydžio, jei didelės, tai galima ir į 8 dalis). Viską sumaišome su krakmolu, cukrumi ir prieskoniais.


Apatinė dalis


170 g sviesto
1 puodelis cukraus
3 kiaušiniai
keli lašeliai vanilės esencijos
žiupsnis druskos
1 ir 1/4 puodelio miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių


Sviestą išsukame su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno kiaušinio išplakame. Po to sudedame miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilės esenciją bei išsukame. 


Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, sudedame paruoštą tešlą. Išlyginame paviršių ir ant jo sudedame braškes su rabarbarais. Ant jų užbarstome paruoštus traškaus viršaus trupinius. Kišame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45-55 min. 


O tada, kad pyragas nebaisiai eitų į kūną ir deformuotų puoselėjamą taliją, reikia eiti pasivaikščioti :)












1 komentaras:

Lapė rašė...

pasiilgau Kauno....:)