Kadangi viskas yra įprasta, paprasta ir labai dažna, išskyrus Brioche, tai šiandien būtent apie tai. Apie Brioche. Labai labai gerai :) O dar kaip paprasta... niam!
Brioche
Pienas + 1 kiaušinis = 150 ml (įmušam kiaušinį į indą su matuokliu ir pripilam pieno kiek trūksta iki 150 ml)
40 g sviesto (tirpinti)
50 g cukraus
20 g šv. mielių
250 g miltų
1/2 šaukštelio druskos
perlinis cukrus + šlakelis pieno
Mieles sumaišome su šaukštu cukraus ir paliekame suskystėti. Tirpiname sviestą, praaušiname, į jį supilame pieną su kiaušiniu, suberiame miltus, likusį cukrų ir druską bei mieles. Užminkome tešlą ir pastatome šiltai, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą padaliname į tris dalis, jas pavoliojame į pailgus ritinėlius ("dešreles"), vieną jų galą sujungiam ir tada supiname kasą, tada paspaudžiame kitą galą, kad suliptų. Kasą dedame į pailgą kekso formą, išklotą kepimo popieriumi ir paliekame šiltai pakilti.
Kai brioche pakils, patepame pienu ir pabarstome perliniu cukrumi. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min.
Na ką galiu pasakyti... Maniau, kad bus pusryčiams, bet po picos ir torto, vistiek neliko beveik nieko - nes PERSKANU. :)
3 komentarai:
O sveikinu, Jautukės pačios gražiausios moterys užauga. O kas per tortas?
Taigi, bet ragučius irgi turi puikius :). Netgi visus keturis (ožio metai..).
Tortas naminis su abrikosų uogiene ir abrikosų jogurtas+grietinė+želatina. Biskvitą, be abejo, pati kepiau.
Aš irgi turiu jautukę, tik manoji dar per maža ragus rodyti, bet kai laukiausi, tai galvojau, kad tik per žuvis praslinkčiau, tada jau avinas visai nieko, nu o jei jaučio sulauksiu, išvis gerai bus :D
Rašyti komentarą