Šokoladinis pyragas pagal Neli Rubinstein
Iš knygos Aniela Rubinstein "Kuchnia Anieli", 2002 m. 305 psl.
180 g sviesto
150 g cukraus
160 g juodo šokolado (būtų gerai, kad būtų daug kakavos jame, ne mažiau 60 proc.)
3 kiaušiniai
100 g miltų
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo. Tada supilame ištirpintą ir atvėsintą šokoladą (geriausia tirpinti bliudelyje ant indo su karštu vandeniu) ir išsukame. Po vieną įsukame trynius. Tada suberiame miltus, išmaišome. Baltymus išplakame iki standžių putų ir iš pradžių įmaišome 1/4 baltymų į tešlą, tik tada likusius baltymus. Tešlą sukrečiame į sviestiniu popierimi išklotą kepimo formą.
Kepame 100 laipsnių orkaitėje apie valandą (iki sauso pagaliuko). Ištraukus iš orkaitės, leidžiame pyragui apie 10 min. pailsėti kepimo formoje, tik tada išimame.
1 komentaras:
Nuostabus pyragas. Pirmą kartą iškepiau, stebuklingu greičiu buvo suvalgytas, visi pirštus apsilaižė. Dabar kepsiu antrą kartą, tikiuosi pavyks taip pat puikiai :)
Rašyti komentarą