Alyvuogės sūrio tešloje
Reikės:
~15 didelių žalių alyvuogių (juodos netiks)
1/3 stiklinės smulkiai tarkuoto kietojo sūrio (naudojau Grana Padano, tiks Džiugas, Parmigiano Reggiano)
2/3 stiklinės smulkiai tarkuoto Cheddar sūrio (nepykite, dėjau paprastą fermentinį sūrį)
1/2 stiklinės miltų
1 kiaušinio
2 šaukštų minkšto sviesto
šiek tiek kajeno pipirų (žiupsnio gana. Jei mėgstate aštriai, galite kelis žiupsnius mestelt)
Užminkome tešlą, tada imame po gabalėlį, jį suplojame, dedame į vidurį alyvuogę ir apspaudžiame. Sudėliojame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame 15 min.
3 komentarai:
Ot ačiū už tokį skanų receptą, kaip anksčiau visai nebendravau su alyvuogėmis, tai dabar vos ne kiekvieną dieną turiu nors kelias sukramtyti:))
niam niam kaip skanu, suvalgėm visas iš karto.
skanumėlissssss... išbandyta ir įvertinta 10 balų :) dowwe
Rašyti komentarą