Naktis buvo kraupi. Kaip siaubake kokiam, nubundi nuo triukšmo, per miegus nesuvokdamas, koks tai triukšmas, pašoki, dairaisi... O čia pasirodo tirpstantis sniegas nuo stogo dundėdamas šliaužia ir visu smarkumu atsitrenkia į žemę. Ir taip VISĄ naktį. Pasigailėkit, a? Aš noriu miegooo-o-o. O kai neišsimiegu, tada daug valgau. O kai daug valgau... (palieku jūsų fantazijai) Vat todėl ir iškepiau pyragą - nes man jo taip norisi. Gerai, kad tik kąsniuką atsikandau - iš tiesų tai paragausiu rytoj darbe prie arbatos. David Lebovitz pyragas, iškeptas pagal Monkey Dinner pateiktą receptą, šiek tiek adaptuotas pagal mane.
Šokoladinis braunis su karamelizuotu pienu
115 g sviesto
25 g nesaldintos kakavos (geros kokybės)
170 g juodo šokolado
200 g cukraus
3 kiaušiniai
a.š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
140 g miltų
indelis saldinto sutirštinto karamelizuoto pieno (naudojau Rokiškio)
Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių. Kepimo formą iIškloti kepimo popieriumi, patepti sviestu.
Puode ant nedidelės ugnies ištirpinti sviestą. Sudėti šokolado gabalėlius, maišant ištirpinti. Nuimti nuo ugnies, tada suberti kakavą, išmaišyti. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Po to suberti ir cukrų, vanilę, pabaigoje miltus.
Pusę tešlos supilti į formą. Sudėti visą karamelizuotą pieną. Ant viršaus sudėti likusią tešlą. Ją pamaišyti buku peiliu. Kepti 35-45 minutes.
6 komentarai:
Čia bus greičiausiai plintantis receptas iš monkey blogo :)
Atrodo super, karamelė nepradingo, kaip pas mane. O kaip adaptavai? Riešutų nedėjai?
nedėjau riešutų ir kitaip sluoksniavau: visą karamelę sudėjau per vidurį tešlos. Ir jis pas mane gerokai žemesnis nei tavo: kepiau apvalioje 26 cm tortinėje formoje.
O šiaip puikus receptas. :)
"indelis saldinto sutirštinto karamelizuoto pieno (naudojau Rokiškio)"- Kas čia turima omeny? Paprastas kondensuotas pienas ar Rududu?
Šitas:
http://e-vici.lt/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/p/i/pienas_rokiskio_sutirstintas_karamelizuotas_1_.jpg
Rokiškio karamelizuotas sutirštintas pienas. Panašu į Rududu, bet aš jo nenaudoju, jis man per kietas ir nepatinka.
Ačiū už atsakymą, bandysiu.
Kaip skaniai atrodo! Ir net, atrodo, kvepia :) Būtinai išbandysiu šį receptą. ;)
Rašyti komentarą