O fadžį (fudge) dariau trijų aukštų, t.y. rudas fadžis, karamelinis sluoksnis ir baltas fadžis. Skanumėlis...
Trijų aukštų fadžis
I-Juodojo šokolado fadžis
170 g juodojo šokolado
100 g kondensuoto saldinto pieno
prieskoniai: cinamonas, maltų čili pipirų (po žiupsnį)
šokoladą ištirpiname inde, įstatytame į kitą indą su karštu vandeniu. Įmaišome kondensuotą pieną ir prieskonius. Supilame į formą, išklotą kepimo popieriumi, padedame šaltai, kad sustingtų.
II-Karamelė
100 g sviesto
75 g cukraus
1 šaukštas medaus
200 g kondensuoto pieno
Viską verdame apie 10 min. storadugniame puode visąlaik maišydami. Iš pradžių atrodys skystoka, bet kaitinant turi sutirštėti ir paruduoti. Truputį pravėsinam ir supilam ant pirmojo sluoksnio.
III-Baltasis fadžis
170 g baltojo šokolado
100 g kondensuoto pieno
Pora šaukštų kokoso drožlių
Ruošiame taip pat, kaip pirmąjį sluoksnį. Paruoštą supilame ant karamelės, papuošiame mėgstamais riešutais. Šaldome bent porą valandų.
Pjaustyti reikėtų karštu peiliu, anot šaltinių (nepamenu, iš kur spausdinau receptą...), bet man ir paprastu peiliu normaliai pjaustėsi. Laikyti šaltai ir sandariai.
6 komentarai:
Kaip juokingai skamba fadžis :D Visą vasarą Amerikoje dirbau fudge parduotuvėj ir lietuviams sunkiai ėjo nupasakoti ką mes ten pardavinėjam, nes pas mus nelabai populiaru :) O gamino tai jie tą fudžą labai mandriai ir pardavinėjo už didelius pinigus. Bet skonis tai mmmm... Ne veltui žmonės net į parduotuvę netilpdavo. Bet ir šitie labai skaniai atrodo :)
Jau matau, kad nuodėmingai gerai atrodo :)
Atrodo, kad turėtų būti nerealiai saldu, toks lipnus desertas ar taip?
Jį reikia šaltai laikyti - tada nelipnus. Jei bus šiltai, gal ir lips. Ir per saldu tikrai nėra. :)
Nai nai kaip tai skanu turėtų būti... Nors tikrai skamba juokingai :D
Klausimas - kiek laiko stingsta kiekvienas sluoksnis? Reik kažkaip dieną pasiplanuoti, kad visus sluoksnius spėčiau padaryt ;)
Greitai :). Šokoladiniai greičiau nei karamelinis, bet man užtenka po 10-15 min. šaltai palaikyt.
Rašyti komentarą