1 sunokęs bananas
250 g kvietinių miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. kakavos miltelių
125 g cukraus
1 citrinos žievelė ir 1 šaukštas citrinos sulčių
100 g margarino kepiniams
cukraus pudros sausainiams pabarstyti
Bananą sutrinti šakute. Miltus persijoti su kakava ir kepimo milteliais. Suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, sudėti gabaliukais supjaustytą margariną ir sutrintą bananą.
Tešlą maišyti mikseriu, kol pasidarys gana stambūs trupiniai. Tuomet minkyti rankomis, kol gausis lygi elastinga tešla.
Iš tešlos formuoti 1,5-2 cm skersmens ritinėlius. Juos šiek tiek suploti ir supjaustyti trikampiais.
Sausainius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Iškepusius sausainius 5 minutes aušinti skardoje, o vėliau pabaigti aušinti ant grotelių. Pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą