Ech ta stebuklinga prijuostė daro savo... Tikrai čia ji kalta, niekas kitas. Vėl gįžusi užsidėjau ir prikepiau keksiukų! Šokoladiniai (tiksliau kakaviniai) keksiukai pagal mano mylimą Mary Berry, kurios visi receptai tokie puikūs, tad jei tiksliai jais sekama - visada gausis! Kokį patiekalą esu mėginus, nė vienu nenusivyliau.
20-24 keksiukams reikės:
40 g kakavos miltelių (nesaldintų)
4 šaukštų verdančio vandens
3 kiaušinių
175 g margarino kepiniams
175 g cukraus
115 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Kakavos miltelius užpilame verdančiu vandeniu ir išmaišome. Tada sudedama visus kitus ingredientus ir su mikseriu išsukam (naudojau antgalį su peiliu). Sudedam į keksiukų formeles (užpildydami 1/3 formelės) ir dedam į 200 laipsnių karščio įkaitintą orkaitę. Kepam 10-14 min. Paliekam ataušti.
"Aisingas" (Icing) - glajus
60 g sviesto
30 g kakavos miltelių
3 šaukštai pieno
250 g cukraus pudros
Sviestą ištirpiname, į jį sudedame kakavą ir išmaišome. Tada supilame pieną ir po šaukštą dedame cukraus pudrą. Po kiekvieno įdėjimo išmaišome. Aptepame keksiukų viršų ir papuošiame kuo nors. Mano atveju - avietės šokolade (dražė "Žėrutis", gamintojas "Rūta"). Žiauriai skanūs keksiukai!
5 komentarai:
Man vietoj icing gražiau žodžiai aptepas/kremas/pagardas :) bet kaip sakoma dėl skonio nesiginčyjama :)
o man nesigalvojo vakar :).
mmm... skamba skaniai, jaučiu teks išbandyti kai tik staybininkai apleis mano virtuvę. Čia gal iš tos stebuklinės "Klasikinė virtuvė" pagal Mary Berry Knygos, receptukas :)
Čia iš "The Complete Cookbook" - angliškai.
Šitie patys skaniausi! Ačiū :)
Rašyti komentarą