2011 m. kovo 31 d., ketvirtadienis

Štrudelis su troškintais kopūstais

Kol dar žiema nepabėgo ir yra parduotuvėje raugintų kopūstų (raugiame kopūstus ir patys, tik suvalgom vasariui neatėjus...) galima pasidaryti štai tokį skanėstą. Vaišinau bendradarbę - labai gyrė, namiškiai irgi patenkinti buvo. Na jie išvis džiaugiasi, kad aš daug gaminu.

Tešla:

150 g kvietinių miltų

1 trynys

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

druska

60-70 ml šilto vandens

Miltuose su druska padarome duobutę ir į ją įleidžiame trynį. Šakute lengvai maišome su miltus su tryniu ir po truputį pradedame pilti vandenį su aliejumi. Tešlą gerai išminkome (apie 10 min.) ir uždengę paliekame kambario temperatūroje pailsėti ir pabrinkti. Per tą laiką pasidarome įdarą.

Įdaras:

Svogūnas

Rauginti kopūstai (maišelis)

Paprika

Keli šaukštai pomidorų padažo

Druska, pipirai, kmynai

Mažas gabalėlis čili pipiro

Virta bulvė (nebūtinai)

Pasikepiname svogūną su paprika, sudedam raugintus kopūstus ir troškiname (pusvalandį tai tikrai). Paskaniname pomidoru padažu, prieskoniais. Jei įdaras skystokas, įtarkuojame virtą bulvę.

Štrudelio surinkimas:

sviestas

jūros druska

kmynai

Tešlą iškočiojame labai plonai į stačiakampį, patepam keliais šaukštais tirpinto sviesto. Geriausia kočioti ant kepimo popieriaus, kad po to nereiktų niekur vyniotinio perkėlinėti, nes perkeliant jis gali suplyšti. Dedam įdarą ir gražiai paskirstome po tešlą, palikdami išilginį kraštelį sulipinimui. Vyniotinį susukame, dedame su kepimo popieriumi ant kepimo skardos. Viršų patepam tirpintu sviestu, pabarstom jūros druska ir kmynais. Kepam 230 laipsnių orkaitėje 25 minutes.

3 komentarai:

srove rašė...

Įtariu, kad šitas daiktas yra laabai skanus, o dar kopūstai rauginti, norėč:)

Anonimiškas rašė...

O kokia raugintų kopūstų maišelio talpa?;)
Jau seilės tįsta bežiūrint į šį gražuoli;)

bea rašė...

Kopūstų buvo parduotuvinis maišelis, toks su užspaudžiamų viršum, svoris, rodos, 1k g.