2011 m. kovo 9 d., trečiadienis

Josef Pfaff Bacchus - baltas vynas

Prie žemiau paminėtų špinatų pyragėlių, Užgavėnių, kovo 8-osios ir mano vardo dienos proga, šeimynykščiai ragavo Josef Pfaff Bacchus vyną, kurį pirkau Vyno mekoje. Vokiškas pusiau sausas baltas vynas litriniame (!) butelyje, pagamintas iš Bacchus vynuogių. Tinklapyje rašo: "santūraus vaisių aromato, neutralaus skonio su aiškiu vaisių poskoniu".
Išsirinkau šį vyną ragavimui todėl, kad draugė man apie jį pasakojo ir vadino "pokalbių vynu", mat jį geriantieji būdavo tiek įsikalba, kad nepastebi, kaip ateina gilus vakaras :). Tad mažas šeimos ir artimų kaimynų susiėjimas pasirodė gera proga jį ragauti. Pirmas įspūdis pauosčius buvo labai aiškus gaivus vaisių aromatas, tarsi persikų, ir nors gaivus, bet į citrusinius vaisius neatrodė panašu. Skonis mane iškart maloniai nustebino. Lengvas, nerūgštus, nors šiokia tokia rūgštelė ir yra - tačiau nežnaibo liežuvio, o labai maloniai gaivina. Geriasi išties labai lengvai ir maloniai. Nepavadinčiau to skonio neutraliu, greičiau vaisinio skonio. Man priminė gaivų pavasario rytą, kai žydi obelys, vyšnios ir abrikosai. :)

3 komentarai:

Lapė rašė...

jėzusmarija, kaip užsimaniau dabar TO vyno!!!!! ir pyragėlių prie jo...ir jaukaus susiėjimo artimų žmonių...na,tiesiog. manau - teks tai įgyvendint artimų draugių rate, ar ne?:)kiek įmanoma - artimiausiu laiku.

Inga rašė...

o to vyno yra tik Vyno Mekoje? Gal ir kokiose vynotekose būtų galima užmatyti? Nepastebėjote?

bea rašė...

Aš teiravausi tiekėjų (www.bacchus.lt), jie man minėjo, kad jie tiekia tik mineralinių vandenų parduotuvėms, t.y. vyno mekai.