2011 m. kovo 14 d., pirmadienis

Dar apie Daiktą ir naminius makaronus

Pagauta įkvėpimo ir darbinio nuovargio (aš geriausiai pailsiu virtuvėje, man tai kaip meditacija), iškart šiandien nutariau padaryti naminius makaronus. Nuotraukos nebus, nes jie nesigavo pakankamai gražūs ir tobuli, kad juos įamžinti, bet savo klaidą supratau ir jos daugiau nekartosiu. Taigi, apie naminius makaronus :)
Mylimas ir gerbiamas Džeimi sako, kad naminių makaronų recepte vienam žmogui reikia 1 kiaušinio, vienam kiaušiniui - šimto gramų miltų. Taigi apsiskaičiuojam ir gaminam.
Aš šįvakar naudojau 3 kiaušinius ir 300 g miltų bei žiupsnelį druskos. Pripažinsiu, kad gal trims alkaniems žmonėms ir tinka, bet nelabai alkaniems - šiek tiek daugoka.
Viską sumetam į kombainą ir gerai su peiliu prasieinam. Rezultatas - puikūs trupiniai! Trupinius išsiberiam ir gražiai suminkom į tešlą - labai greitai ir neskausmingai, tiesiog sekundžių reikalas. Tada tešlą kočiojam ir kočiojam ir kočiojam :) Aš naudojausi savo nauju Daiktu, taigi viskas vyko greitai ir lengvai. Mano klaida, kurią padariau - nepabarsčiau tešlos papildomai miltais, kočiojant ir pjaustant į spagečius. Todėl mano spagečiai šiek tiek sulipo, bet skonis liko puikus. Kas svarbiausia, kad išverda žiaaaaaaaauriai greitai - praktiškai iškilo ir griebiam, gaunasi nuostabiai al dente. :)
Kai patobulėsiu nesulimpančių makaronų srityje - bus ir foto :). Bet malonumas dirbant kartu su vaikais tiesiog neįkainojamas. Jie sau rankenėlę suka, aš tešlą vynioju, visi gaminam, bendraujam. Juk statistika sako, kad šiais nykiais laikais suaugusieji skiria tik po 7 min. per dieną savo vaikams. Tai turiu viltį, kad mano statistika yra geresnė, nes aš dar ir knygą jiems kas vakarą skaitau ir pasikalbėjimus pravedam apie dienos įdomybes, nuveikimus ir kitokius dalykus. Ir namų darbus kartu ruošiam. Ir dar kokias 3-5 minutes prieš miegą su kiekvienu atskirai glėbesčiuojamės ir kasom nugarytes beigi galvytes...

1 komentaras:

Indrė rašė...

Na va smagu, kaip greit išbandei. Dabar visus 100 ir vieną receptą padažų tik prigamint :)