2011 m. sausio 23 d., sekmadienis

Nif nifas, nuf nufas ir naf nafas

Kiaulė aš ir kiaulė tu, ir visi mes kiaulės! Jei tik ėsti bus gardu - mums lovy pasaulis!!! Taigi siaučiant visokiems zoologiniams gripams, kaip pvz. kiaulių, aš nutariau užsiveisti namie visą kiaulių fermą - kaip skiepą nuo gripo. Gavosi smagiai, tik kažkaip ta kaimenė ar banda sparčiai mažėja, jos gretas naikina išalkę kiauliaėdžiai (matyt vilkų giminės atstovai).
Tešla:
400 g miltų
25 g šviežių mielių
1 kiaušinis
200 g natūralaus jogurto*
100 ml pieno*
1/2 šaukštelio druskos
2 šaukštai cukraus
*Jogurto neturėjau, tai naudojau 250 ml pieno ir 2 didelius šaukštus grietinės
Mieles sumaišom su cukrum ir paliekam trumpam. Per tą laiką pašildom pieną, supilam jį į miltus, sudedam visus likusius produktus, supilam mieles. Išmaišom (gaunasi skystoka tešla) ir pastatom šiltai pakilti.
Per tą laiką pasiruošiam dar vieną tešlą:
150 g miltų
100 g sviesto
Viską sutrinam tarp rankų į trupinius.

Dar reikės išplakto kiaušinio su šaukštu pieno patepimui, įdaro (gali būti kumpio gabalėlis, sūrio gabalėlis, ar koks nors sudėtingesnis, mano atveju buvo kumpis su varškyte ir kepintais svogūnais), priemonių akytėms ir ausytėms (pipirų ir kmynų)

Į pakilusią mielinę tešlą įmaišom pasigamintus trupinius ir gerai išminkome. Turi gautis vienalytė, prie rankų nelimpanti tešla.

Tešlą iškočiojame ir išsipjaustom skrituliukus.

Vienam kiauliukui paruošti darome taip:
2 didesni skrituliukai, vienas mažas skrituliukas ir pusė vidutinio skrituliuko (ausytėms). Vieną skrituliuką patepam išplaktu kiaušiniu, ant jo dedam įdaro šaukštelį, uždedam kitą skrituliuką ir apspaudžiam kraštus. Viršų patepam kiaušiniu, prilipdom nosytę ir ausytes, kurias taip pat patepam kiaušiniu. Tada prilipdom pipirus ir kmynus.

Tiesa, kai kurios mano ausytės truputį nučiuožė, matyt per šlapiai patepiau. Paruoštus kiauliukus dar pakildinam kambario temperatūroje, o tada kepam 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min.
Labai labai skanūs kiauliukai! Tiesa, jie pas mus atkeliavo iš čia.
Posted by Picasa

18 komentarų:

Unknown rašė...

Fantastika vaizdelis, o skonis irgi manau ne ką prastesnis :) ot išradingumas

bea rašė...

buvo šiek tiek daugiau, ne visi tilpo vienon skardon, tai dar kokie, jei neklystų, 8 gimė 15 minučių vėliau :)

aguonele rašė...

Vien idėja verta 10 balų :) Nuostabu !!!

Viktorija rašė...

Kokie smagūs paršeliai :) Tokius ir valgyti skaniau, negu paprastas bandeles :)

Ramunė rašė...

puiki idėja :D pasiskolinsim :D ačiū

Septyni virtieniai rašė...

nu gražumėlis. Tokius net valgyt būtų gaila - tu jį kandi, o jis į tave žiūri

bea rašė...

tai galima prieš kandant akis išlupti. :) vaikai taip ir darė, jie pas mane pipirų nekramto.

Imbieriniai sausainėliai rašė...

grazus, nuostabus! :D myliu myliu parsiukus ha.
o kazin su sluoksniuota tesla gautusi? man is pradziu taip ir pasirode.

bea rašė...

tai aišku gausis, a ko ne :).

dalijablog rašė...

kokie fainuoliai kiauliukai!!!

Asta rašė...

va čia tai menas!

Gabija rašė...

Gimė ir pas mane kiaulaičių banda :) Tik jos daugiau į meškinus panašios :)
Į vidų dėjau po vyšnią iš uogienės. mmm..skani ferma..

bea rašė...

na va kaip greitai geros idėjos plinta! labai džiaugiuosi.

Gabija. rašė...

Mano ferma jau sunaikinta..Vienas Naf Nafas liko veislei :) Einu daugint iš naujo.
Beje.. žiauriai skaniai gavosi (kai pritrūkau kantrybės lipdyt paršelius) su sviesto idaru paprastos "rutulinės" bandelės.. TOBULOS!!!
Bea, šaunuolė, kad randi tokius fainus receptukus!!!!

Dovilė rašė...

Idėja super, tik aš nesupratau kam reikalingas antra tešla? Ausims ir nosiai? Būčiau dėkinga jei atsakytumėt, nes ryt noriu daryti. Ačiū.

bea rašė...

antra tešla virsta trupiniais, po to, cituoju: "Į pakilusią mielinę tešlą įmaišom pasigamintus trupinius ir gerai išminkome. Turi gautis vienalytė, prie rankų nelimpanti tešla". t.y. abi tešlas sumaišome po kildinimo. :)o visos kiaulės dalys ir organai formuojasi iš vienos ir tos pačios tešlos.

Vita rašė...

Super idėja! :-)

Anonimiškas rašė...

Ideja super... Bandau ir as sita ferma uzsiveisti si vakara, tik kazin ar ilgam :)