2011 m. sausio 29 d., šeštadienis
Jažynka
Kažkuriam užsienietiškam kuliniariam tinklapyje perskaičiau apie patiekalus iš ne daugiau kaip 5 ingridientų. Man patiko tokia mintis, juk sakiau, kad paprastume genialumas. Akivaizdus pavyzdys yra šitas patiekalas, mėgstamas ypatingai mano sūnaus, o dukros irgi nebrokijamas. Atrodo nieko ypatingo jame nėra išvis, o jis dažnokai jo paprašo. Gaminam jažynką (tarti kaip rusišką kietąją i) šeimoje nuo senų senovės, valgom kaip garnyrą.
Kelios bulvės
Kelios morkos
gabalaitis sviesto
druska
vanduo
Bulves ir morkas nuskutam, susipjaustom: bulves kubeliais, morkas plonyčiais griežinėliais. Sudedam į puodą ir verdam mažame kiekyje vandens (netrumpai, ilgiau nei šiaip bulves virt). Kai viskas suminkštėja, įdedam gabalėlį sviesto (iš akies, gal kokius 50 gramų) ir toliau verdam, kol bulvės ir morkos apsivels ir taps panašios į košę. Gabaliukų dar turi likti, tik jie visi turi būti tokie apsivėlę. Pagardinam druską ir voila!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
2 komentarai:
Kaip įdomiai - pas mus taip vadinamos troškintos kubeliais pjaustytos morkos su žirneliais, taip pat su trupučiu sviesto, grietinės bei druskos :)
Mano vaikystes patiekalas, butent su rusiska Ы , kazkada dariau, vaikai pasakė FEEEE.
Paskaicius, vakare padarysiu, jei vel bus FE, pati viska sunaikinsiu
Rašyti komentarą