2010 m. gruodžio 5 d., sekmadienis
Spring rolls (pavasariniai suktinukai)
Nieko nespėju: nei gaminti, nei darbuose, nei kitur. Ilsisi trys pradėtos skaityti knygos, keli nauji žurnalai nevartyti, krūvelė nelygintų skalbinių. Tik facebook'e dar atsižymiu ir paštą suskaitau. Bet turiu kuo pasidžiaugti: papuošiau savo balkonus tikrom pušų šakom su aukso ir raudonos spalvos kalėdinėm puošmenom, prie vartelių apsukau alyvos šakas raudona girlianda, jau bręsta du riešutiniai pyragai ant spintutės (tik ar jie sulauks kalėdų????), mintys ir darbai dėliojasi švenčių linkme. O kad šita erdvė nebūtų pamiršta, įkraunu vieną receptėlį.
Spring rolls - na kažkas panašaus į tuos, kuriuos gali gauti kinietiškuose restoranuose.
Reikės šaldyto ryžių popieriaus - parduotuvėse būna pakuotėje po 40 vnt. Man tai tiek pasirodė labai daug, o atskirt neišeina, jie šalti sulipę, o atšildžius ir atskirus, atgal gi nebedėsi į šaldiklį... Ir įdaro, kurį dariau dviejų rūšių: su daržovėmis ir vištiena, bei su ryžiais ir krabų lazdelėm.
Pirmasis įdaras: svogūnas+morka+saliero kotas+paprika+baklažano gabalas+vištienos filė. Viską supjaustom šiaudeliais ir patroškinam su aliejumi ir mėgstamais prieskoniais. Šiek tiek aštrumo būtų labai gerai. Įdarą atvėsinam.
Antrasis įdaras: 1 pokutį ryžių išverdam, 1 svogūną pakepinam, supjaustom pakuotę snieginio krabo lazdelių. Viską sumaišom, priberiam krapų (naudojau šaldytus), druskos, pipirų.
Ryžių popieriaus kvadratus atšildom ir atskiriam (man čia pasirodė neįdomiausias darbas, o keli suplyšo beatskiriant, tai dukra pasiėmė, iškarpė skyles, apipaišė flamikais ir įsivaizdavo, kad pasidarė kaukę). Susukam suktinukus su pasigamintais įdarais ir kepame aliejuje. Šiaip turėtume virti aliejuje, bet aš mažoje keptuvėje pripyliau nemažai aliejaus ir puikiausiai iškepė. Labai traškūs, labai gardūs. Iškepus gerai būtų nusausinti riebalų perteklių, nes jo įsigeria nemažai. Valgyti galima be nieko ar su padažu, kokį mėgstate.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
3 komentarai:
Puiki mintis! Paprasta, greita ir originalu.
Būna ir nešaldytų, sausų blynelių. Apytiksliai po 12 blynelių supokuota. Realiai aš randu daugiau. Tereikia keptuvėje šiek tiek vandens pašildyti ir kelioms sekundėms įmerkti blynelį. Išimtą dėti ant lininio rankšluostėlio ir vynioti norimą įdarą.
Labai gera idėja vietoj sumuštinių ;)išsisaugau šį receptą, ačiū :)
Rašyti komentarą