2010 m. rugsėjo 8 d., trečiadienis

Pyragėliai su voveraičių įdaru

Jau atsibodo voveraitės su bulvėmis, galite patikėti??? Na gal ne tiek atsibodo, bet šįmet kaip reta daug kartų jas valgėme, mat atradau savo voveraičių pievelę miške ir ten jų sezono metu būna visada. Todėl paskutinio rinkimo derlių nutariau sudoroti kitaip. Ir pasirodo labai gerai nusisekė :).

Tešlą naudojau šaldytą sluoksniuotą bemielę (pakuotėje 6 lapeliai).

Įdarą pasiruošiau taip: svogūną pakepinau aliejuje, tada sudėjau švarias supjaustytas voveraites, šiek tiek kubeliais supjaustyto kumpelio (karšto rūkymo Panevėžio filė).

Kai grybai paleido savo sultis, troškinau dar šiek tiek, kad sultys nugaruotų, įpyliau šiek tiek grietinėlės ir šaukštą grietinės.

Pyragėlius formavau, kai įdaras ataušo, tada jis buvo mažiau skystas ir šiaip tokiu atveju reikia stengtis dėti neskystą įdarą.

Kiekevieną tešlos gabalėlį pakočiojau šiek tiek ir perpjoviau į dvi dalis (gavosi 12 gabalėlių), kiekvieno iš jų kraštus patepiau kiaušinio plakiniu,dėjau šaukštą įdaro ir lenkiau per pusę.

Gerai apspaudus kraštus, sudėjau ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min. Labai labai skanūs pyragėliai :)
Posted by Picasa

1 komentaras:

rasuole rašė...

Receptas jau išlindo iš spausdintuvo:) Būtinai reiks pabandyti.