2010 m. rugsėjo 17 d., penktadienis
Keksiukai su obuoliais
Kai šalta, liūdna, daug akmenėlių užantyje prisikaupę, ką geriausia veikti?? Turbūt kepti keksiukus :) Ryt dumsiu į sostinę pasilinksminti, tad keletas keksiukų lauktuvių visai neblogai. O dar kai toookie skanūs, na kas nesidžiaugs. Keksiukus nužiūrėjau štai čia, tik dariau juos su obuoliais.
Tiesa, dariau iš pusantros porcijos tešlos, kad dar ir namiškiams liktų. Išeiga: 18 vnt. keksiukų.
Receptas (kaip ir minėjau pusantros porcijos):
150 g margarino
250 g cukraus
3 dideli kiaušiniai
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 šaukštelis kepimo miltelių
300 g miltų
6 didelės Vengriškos slyvos arba keletas obuolių
truputis cinamono
Sviestą išsukti su cukrumi, įmušti po vieną kiaušinius, gerai išsukti. Įdėti citrinos žievelę. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais ir įsijoti į likusį mišinį. Viską sumaišyti ir padėti šaltai (bent 30 minučių). Šaltą tešlą krėsti į keksiukų popieriukus. Įspausti po puselę slyvos ar skiltelę obuolio. Pabarstyti cinamonu ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. O tada mėgautis!
Pranešimą parašė
bea
ties
20:57
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
keksiukai,
obuoliai,
saldumynai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
1 komentaras:
Kai pasakei įsijungiau pažiūrėt. Man tai labiau primena biustą be galvos :) taip ir trūksta kokio Linkolno :D
Rašyti komentarą