2010 m. rugsėjo 27 d., pirmadienis

Buivolės pieno mocarela

Buon giorno krautuvėlė pradžiugino Kauną Mozzarella di Bufala Campana - buivolės pieno mocarela. Aišku, smalsumas mane ten greit nuvedė, t.y. pačią pirmą prekybos dieną. Tą patį vakarą su drauge sukirtom mocarelą kartu su pomidoro griežinėliais ir žaliojo baziliko lapeliais. Nuostabu! Neveltui vadinama porcelianiniu drugeliu - baltutėlė, minkšta, gardi... Užsukau dar kart, mat knietėjo ją dar ir iškepti. Taigi pasidarėm su ta pačia minėta drauge du užkandžius: įdarytus pomidorus ir užkeptus moliūgo gabalėlius. Labai lengvas, gardus užkandis.
Įdaryti pomidorai (5vnt.):
Pomidorų viršūnėles nupjaunam ir išskobiam šaukštu vidų, kurį kartu su viršūnėlėm smulkiai supjaustom.
Pakepinam aliejuje 1 labai smulkiai sukapotą svogūną, į jį sudedam paruoštą pomidorų vidų ir viršūnėles, patroškinam. Ten pat įmetam kelis sukapotus baziliko lapelius, druskos ir pipirų.
Kai įdaras atvės, į jį dar įdedam kubeliais supjaustytą maždaug trečdalį mocarelos kamuolėlio, išmaišom ir prikemšam pomidorus. Tada juos kepam 180 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės (20-25 min.). Iš tiesų, dar galima būtų pridėti šaukštą džiuvėsėlių drėgmei sugerti, bet tiesiog jų po ranką neturėjom.
Kartu su pomidorais sudedam moliūgo griežinėlius, kuriuos patepam alyvuogių aliejumi, pabarstom mocarelos kubeliais ir moliūgų sėklom. Iškepam!
P.S. tiesa, noriu pasigirti :) gavau I reiki pakopą. Džiugina, iš tiesų, džiugina...
Posted by Picasa

2 komentarai:

Indrė rašė...

Mmm kiek seilių susikaupė - eisiu tuoj pynutės nakčiai pagriaužt. Jei nepaslaptis, kiek atsieina rutuliukas?
Ir sveikinimai dėl reiki ;)

bea rašė...

14 Lt ir, deja, pastoviems klientams nuolaidų netaiko...
ačiū už sveikinimus :)