Niekur nebėra Lady finger sausainiukų, kad padaryti tiramisu... Na bent jau aš neberandu. Ketinau pati išsikepti biskvitą, bet po to patingėjau.Taigi stovėjo mano šaldytuve 0,5 kg Mascarpone ir laukė... Šiandien sulaukė - mat ryt lyg ir galiojimas būtų pasibaigęs... Improvizavau, bet rezultatu esu labai patenkinta :)
Pagrindui:
180 g sausainių (naudojau perpus Selga šokoladinius ir Selga kondensuoto pieno skonio)
60 g sviesto
50 g anakardžių
žiupsnis cinamono
Riešutus su sausainiais kombainu susmulkinau, subėriau cinamoną ir užpyliau išlydytu sviestu. Išmaišiau ir sudėjau į kepimo popieriumi išklotą formą. Paspaudžiau su šaukštu.
Antram sluoksniui:
Sausainių sluoksnį aptepiau stikline bruknių-obuolių uogienės. Galima naudoti bet kokią, tik kad būtų tiršta.
Baltam sluoksniui:
500 g mascarpone
250 g 9 proc. riebumo varškės
100 g grietinėlės
150 ml kefyro
3 kiaušinių
200 g cukraus
2 šaukštų kukurūzų krakmolo
2 šaukštų miltų
vanilės esencijos
Viską sudėjau į virtuvinį kombainą ir išsukau su peiliu. Masė buvo skysta, bet kepant sukietėjo. Supyliau į formą ant kitų sluoksnių ir kepiau 160 laipsnių orkaitėje apie 50-55 min. Išėmus atvėsinau ir ragavau, tačiau manau, kad skaniau būtų iš šaldytuvo. Pyragas yra kreminės konsistencijos, jo sausaininė apatinė dalis labai gerai dera su viršum.
14 komentarų:
Skaniai atrodo ! Įdomu, o nors kiek skoniu primena tą Čili sūrio pyragą?
Be galo skanus! Tiesiog nuodėminga riebybė :)
Moterims valgyti nerekomenduoju.
Irri, Čili nevalgiau to pyrago, taigi palyginti negaliu, bet konsistencija jo laaaabai gera. Kreminė, trapi, tirpstanti burnoje. Visi kas ragavo, gyrė. :)
Lady fingers yra Rimi. Pati ieskojau, tik ten radau.
Ir Aleksoto maxima bazėje yra :)
O man norėtųsi, kad sausaininis sluoksnis būtų storesnis.
jokių problemų, dauginam kiekį iš dviejų ar iš pusantro ir prašom :)
Skanus pyragas, bet... Daug produktų, žodžiu, brangus gaunasi, o skonis kreminio sluoksnio labai jau panašus į paprastą purų varškės apkepą, kuriam ir mažiau produktų reikia.
nesutinku :) mascarponės sluoksnis nuo paprastos varškės labia labai skiriasi :). gi vien riebumo koks skirtumas. o riebumas ir duoda tą ypatingą kreminę tekstūrą.
ką tik baigė kepti šis sūrio pyragiukas, bet jis toks šiek tiek "drebantis". Ar taip turi būti, ir pilnai atvėsęs "nebesiūbuos"? ar man tiesiog jis neiškepė (kepiau 60 min)?
manau, kad atvėsęs nesiūbuos...
aha :) atvėsęs tikrai tapo stangrus. per naktį palikau šaldytuve, kepimo formoje, šiandien išiminėjau, tai lupant kepimo popierių jau spėjau keletą grūdelių paragauti.. apsivalgymas !!! jau skonis koks... mhhhh :) vietoje uogienės dėjau vyšnias be kauliukų ir tiršto sirupo nuo jų...
Bea, o su kuo iškepusio ir atvėsiusio pyragiuko paviršių barstei? trupinukais kokiais ar cukraus pudra?
O pilnai ragausim greičiausiai ne šiandien, o rytoj :D
:D jau matau, cukraus pudra :))))
džiaugiuosi labai.
cukraus pudra
Rašyti komentarą