2009 m. gruodžio 12 d., šeštadienis

Pasiruošimas kalėdoms: Meduoliukai

Kasmet kepame meduolius, kurie iki Kalėdų dingsta net kelis kart. Bet tada kepam dar kart ir dar kart... Vaikams labai smagu su formelėmis juos pjaustyti, o tešla baisiai skani ir žalia ir iškepusi. Argi jūs niekada neparagaujate žalios tešlos??

Meduoliai

500 g miltų
100 g margarino kepiniams
200 g cukraus
200 g medaus
2 kiaušiniai
Kepimo miltelių arbatinis šaukštelis su kaupu
1-2 šaukšteliai prieskonių meduoliams, o jei tokių neturite, mišinį galima pasidaryti patiems: malti cinamonai, gvazdikėliai, kardamonai.

Margariną su medumi ir cukrumi sudedame į puodą ir kaitiname, kol margarinas ištirps ir masė taps vienalytė. Tada praaušiname ir įmušame kiaušinius. Išmaišome ir sudedame miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais.
Tešlą išmaišome ir padedame atšalti bent porai valandų. Galima ją pasidaryti iš vakaro, ar net prieš kelias dienas, kaip ir buvo mums šįkart: tešlą padariau ketvirtadienį vakare, o kepėm tik šiandien.
Iškočiojame tešlą (aš kočioju po gabalą, ne visą iškart, kadangi iš šito kiekio išeina apie 5 skardas meduolių) apie 3-4 mm storio ir formelėmis išpjaustome figūrėles. Dedame į kepimo skardą, išklota kepimo popieriumi ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 7-8 min. arba kol paruduos.
Posted by Picasa

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Bea, ar čia tavo tas pats receptas kur sm? Jie tokie kieti ar ne?

bea rašė...

receptas tas pats, nes juos kepu šimtą metų. Man jie nekieti.. traškūs greičiau ;). Jei labai plonai kočiosi, bus gal kietoki. Jei storiau, viduje bus minkšti.

Jūratė rašė...

Jau antrus metus kepiau šiuos meduolius (susiradau receptą SMe), tai labai skanūs ir kvapnūs. Ir vakar kaip tik iškepiau paskutinius, nes tešlos dvigubą porciją buvau pasidariusi prieš kelias dienas, tai po truputį, po truputį... :) Dabar sandariai visi uždaryti laukia, kol surasiu laiko glaistymui. :)

Anonimiškas rašė...

nuostabūs,kvepėjo visi namai. Tik perdaug sugrūdau per vieną kartą,tai susijungė ir jokios formos neliko..bet nieko,pirmas blynas visuomet priskrudęs. Aš norėčiau daryti ne su formelemis, o fati pjaustinėt ką nors,kažin išeitų??močiutė sako, kad tešla ištištų kol aš pjaustyčiau, ir niekas nesigautų..

Anonimiškas rašė...

Labai skani ir tešla ir meduoliukai, išbandžiau receptuka, o namelio rėmai tiesiog įdealūs gavosi.Ačiū užreceptuką, nors receptuką tokį patį kitame puslapiukyje radau, bet vistiek puikūs meduoliukai.:)