Reikia:
125 g. kambario temperatūros sviesto ar margarino
100 g. cukraus
2 kiaušinių
1/4 stiklinės skysto medaus arba klevų sirupo
230 g. kvietinių miltų
1,5 a. šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštelių smulkiai tarkuoto šviežio imbiero (galima pakeisti 3 a. š. malto imbiero)
1 a. šaukštelio cinamono
3/4 stiklinės pieno apie
300 g. dž. vaisių ir riešutų (razinų, spanguolių, apelsino žievelių cukruje, graikiškų riešutų), aš naudojau graikinius ir lazdyno riešutus bei džiovintus abrikosus.
Dar dėjau nutarkuotą vieno apelsino žievelę
1 šaukšto miltų
Džiovintus vaisius bei riešutus užpilame verdančiu vandeniu. Palikti išmirkti, kol tešlą darysime. Kombaine išsukame sviestą su cukrumi, po to įmušame po vieną kiaušinį. Supilame pieną, išsukame. Sudedame medų ar klevų sirupą bei imbierą. Kitam dubenėlyje sumaišom sausus produktus – miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Į išsuktą sviestą su kiaušiniais po truputį supilam sausus produktus, kruopščiai viską išmaišom. Džiovintus vaisius ir riešutus nusausinam, sumaišom su šaukštu miltų bei sudedam į tešlą, išmaišom. Kekso formą ištepam sviestu, apibarstome miltais bei supilam paruoštą tešlą. Kepam 180°C temp. apie 40 min. Prieš patiekiant pabarstome cukraus pudra arba užpilam glajumi.

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą