1 ir 1/2 plytelės gero juodo šokolado
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
1/4 stiklinės riešutų sviesto
1/2 stiklinės smulkintų riešutų (lazdynų, graikiškų ar migdolų)
1/2 stiklinės džiovintų vyšnių, spanguolių ar abrikosų
Gaminam: šokoladą su kondensuotu pienu išlydom ant lėtos ugnies. Kaitinam, nuolat maišant, apie 10 min, kol masė bus vienalytė ir sutirštėjus. Tada suberiam riešutus ir džiovintus vaisius/uogas, kitus priedus ir išmaišom. Viską supilam į kepimo popieriumi išklotą skardą ir laikom šaldytuve mažiausiai 6 val.
Aš dar dėjau į visą tą gėrį romo esencijos, cinamono miltelių ir čili miltelių.
Kai sustingo, pjaustėsi lengvai. Bet šiltam kambary suminkštėja, nors ir netyžta, tad geriau laikyti šaldytuve.
2 komentarai:
Oho. Net nepagalvojau, kad galima pasigaminti šio skanėsto namie.
galima ir netgi reikia :). šiaip pastovėjęs man buvo skanesnis nei tik ką sustingęs. Labai jame man tiko čili pipirai, paliko burnoje tokį mielą aštrumėlį..
Rašyti komentarą