2009 m. gruodžio 14 d., pirmadienis

Mano visų laikų pačiausia - Tarta

Jau Supermamose su šiuo patiekalu esu nuskambėjusi, man rodos... Tačiau jis, iš tiesų, gelbėja visokiose situacijose, be to, yra labai lengvai pagaminamas ir labai skanus. Ir! Čia visada galima duoti valios fantazijai. Šįvakar kepiau tartą, nes ryt sūnaus klasės eglutės šventė, tad kažką reikės nusinešti. Tarta visada dingsta akimoju. Dariau ganėtinai ploną, lyg ir picą, taip, kad supjaustyt mažais kvadratėliais ir pamaitint daug vaikų. Išeina toks rankučių maistas. Kitais atvejais darau storesnę ir apvalią, tada ji kaip užkandinis pyragas. Ją labai mėgsta ne tik vaikai, bet ir įvairaus amžiaus vyriškiai, pvz. MB. Išsiplėčiau...

Taigi, šio vakaro variantas:
1 šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos pokutis
300 g grietinės
4 kiaušiniai
350 g fermentinio sūrio
2 svogūnai ir gabalėlis cukinijos
200 g karšto rūkymo kiaulienos filė
druska, pipirai, prieskoninės žolelės (krapai, gelsvė, bazilikai),
šiek tiek tarkuoto muskato riešuto

Tešlą atšildom, svogūnus smulkiai sukapojam, cukiniją sutarkuojam. Svogūnus su cukinija pakepinam. Tuo metu susitarkuojam sūrį, supjaustom kubeliais kiaulienos filė, šakute paplakam kiaušinius, tik tiek, kad tryniai išsileistų ir persimaišytų su baltymais. Viską gražiai sumaišom (sūrį, daržoves, grietinę, kiaušinius, kiaulienos filė, žoleles, muskato riešutą).
Kepimo skardoje ar formoje, išklotoje kepimo popieriumi gražiai išdėliojame tešlą, kad neliktų tarpelių ir būtų krašteliai. Supilame įdarą (jis bus poskystis, neišsigąskite) ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 45-55 min. arba kol masė nebebus liulanti ir bus šiek tiek apskrudęs viršus. Vietoje kiaulienos filė galima dėti pievagrybius, vien tik daržoves, ar šiaip kas jums ateis į galvą. Skanu ir šalta, ir karšta!


Posted by Picasa

1 komentaras:

Agne Audejiene rašė...

Ką tik prisikirtau - skanuuuu:)