2009 m. balandžio 18 d., šeštadienis

Prancūziška dvasia prieš cepelinus

Šiandien namie cepelinai... Keista, bet manęs jie neįkvepia. Na nebent antrą dieną, atvėsę ir pakepinti puselėmis ar griežinėliais. Bet šiaip nusėda jie man pilvelyje akmenuku ir nedžiugina. Tad išmąsčiau, kad man būtinai reikia lengvos prancūziškos popietės: taurė vyno su traškančiais sluoksniuotos tešlos pyragėliais. Turėjau nedidelį lakštą sluoksniuotos bemielės tešlos, tai mažajame nykiame Ikiukije dar nusipirkau mielinės sluoksniuotos (kitokios nebuvo). Įdarai keli:
1. Pelėsinis sūris
2. Tarkuotas fermentinis sūris+tarkuotas parmigiano reggiano+kmynai
3. 1 paprika, 1 morka, 1 svogūnas, viskas supjaustyta šiaudeliais ir patroškinta su indiškais prieskoniais, aštresnis variantas
O štai rezultatas... Krūvelė gardžių išsipūtusių pyragėlių :)

1 komentaras:

Jurga rašė...

Hmm. Puiki idėja. Jau ir aš taip užsimaniau. Reiks pabandyti.