2009 m. balandžio 8 d., trečiadienis

Daržovių sriubytė, kurioje valdo morkos

Labai labai norėjau valgyti po darbelio, lėkiau kaip išbadėjusi, maniau čiupsiu vaiką už pakarpos iš daržo, paknopstom atsidursiu namie ir ūmiai pasidarysiu sriubytės.. Vaikas namo eiti nepageidavo, teko sulaukti kol perlips visus darželio kieme esančius laipiojimo reikalus, pasisups atstovėjusi eilėje ir pan. Stovėjau ir graudinausi, kokia aš baisingai alkana, nesuprasta ir nelaiminga :) Įdomu, kodėl tuščiu skrandžiu žmogus nesidžiaugia, kad lieknėja, o pilnu graužia sąžinė, kad galėjai nevalgyti, gal duok die nors gramelis būtų nusibarstęs... Bet kuriuo atveju sriuba yra gėris ir pasimėgauti ja visai ne nuodėmė, kad ir gerokai vėliau nei tikėtasi :) Sriubytei reikės: morkų (aš dėjau gal kokias 5 vidutines) svogūno saliero bulvės mėgstamų žolyčių kario, kumino (ne kmynų, KUMINO), kurkumos ir kokio nors indiško mišinio a la garam masala (aš naudojau sabji ir pav bhaji mišinius) šlakelio grietinėlės tarkuoto parmezano Svogūną smulkiai sukapojau, 1 morką smulkiai sutarkavau ir pakepinau alyvuogių aliejuje su visais prieskoniais. Kitas daržoves susitarkavau šiaudeliais (aš turiu tokią specialą tarką, kurioje darosi tokie kvadratiniai šiaudeliai, bet kaip išeis, taip gerai). Viską suverčiau į puodą su apkepintais svogūnais ir morka ir ėmiau virti ant nedidelės ugnies. Kai daržovės suminkštėjo, supyliau grietinėlę, sūrį. Skanaus.

Komentarų nėra: