2009 m. balandžio 1 d., trečiadienis

Morkų chalva

Šįkart susigundžiau padaryti morkų chalvą pagal rūtuliuką, receptą galite rasti štai čia: http://rutuliuko-virtuve.blogspot.com/2008/11/mork-chalva.html Pakartosiu: "400-500g morkų 100g sviesto 200ml pieno puodelio cukraus [manau, tikrai užtektų ir mažiau] kelių šaukštų smulkintų pakepintų migdolų poros šaukštų razinų šiek tiek cinamono O procesas toks: nuskutam ir sutarkuojam morkas. Tarkavau ne per pačią smulkiausią tarką, bet ir ne per burokinę, žodžiu - per viduriuką. Tada keptuvėj ištirpinam sviestą, į jį dedam tarkuotas morkas ir kepam kokias 10min vis pamaišydami. Po to supilam pieną, cukrų, migdolus, razinas ir šiek tiek cinamono. Visą gėrį kepam dar 30min. Arba tol, kol pienas visiškai išgaruos. Tada dedam į formą, išklotą kepimo popierium ir paliekam atvėsti. Kai tai atsitinka [aš tolesnio darbo ėmiausi kitą dieną], susipjaustom paruoštą chalvą ir galim skanauti."
Jei darysiu antrą kartą, tai morkas tarkuosiu su pačia smulkiausia tarka, nes net ir troškinamos vos ne valandą, jos nesukibo taip, kaip man norėtųsi. Beje, įdėjau Sambar masalos, graikinių riešutų, o viršų užtepiau Smilgos vaniline desertine varške bei pabarsčiau migdolų drožlėmis. Šiaip labai skanu :) Ir pakramtyti yra ką, ir varškytė maloniai gaivi. Taigi, iš tiesų nuoširdžiai rekomenduoju.

2 komentarai:

rūtuliukas rašė...

Kaip džiugu, kad pabandei :) o dar ir kad įvertinta neblogai.
na, man su morkų tarkių didumu viskas atrodė gerai. Sukibo tvarkingai.. Hmm..

bea rašė...

gal ta morka pirktinė tokia hm... nesukimbanti. Aš dar vakar po gaminimo pasiėmiau savo Krišnaistų valgių knyga, ir ten morkų chalvos recepte parašyta, kad reikia smulkiausios tarkos.