2009 m. balandžio 14 d., antradienis

Migdolinis mozūras pagal Nelly Rubinstein



Pusseserė iš Lenkijos man senų seniausiai padovanojo Nelly Rubinstein receptų knygą. Aš labai pasitikiu šia persona, deja mane labai erzina tai, kad toje knygoje nėra nė vieno paveikslėlio. Anei vienutėlio... Kaip sunku ką nors gaminti, kai net neįsivaizduoji, kaip tai turėtų atrodyti. Ypač šiais laikais, kai pilna receptų internete ir knygose ir VISI su nuotraukom. Bet pasiryžau:

Migolinis mozūras (Mazurek migdalowy)

450 g migdolų
450 g cukraus
3 baltymai 3 lašeliai migdolų esencijos
20x30 kepimo forma, arba apvali atitinkamo dydžio, aš naudojau maždaug 26 cm.

300 migdolų sumalti (kombainu maliau), ir sumaišyti trinant su 225 g cukraus. Įlašinti migdolų esenciją ir sudėti kiaušinių baltymus bei maišyti viską kol išsimaišys ir tada sudėti į formą bei kepti 150 lapsnių apie 35-40 min. kol sukietės. 

Tada ant šilto pyrago užtepti tokį dalyką: likusį cukrų pakaitinti su ciut ciut vandens iki rusvo atspalvio ir suberti ten likusius migdolus bei užtepti ant būtinai ŠILTO pyrago.

3 komentarai:

Agnė rašė...

Perskaičiusi savo bloge pavadinimą, pirmiausiai pagalvojau: nejaugi manasis (turim mes tokį šeimoje iš kartos į kartą perduodamą "mazureką"). Bet visgi ir vėl ne :) O šitą irgi reiks pabandyti, nes skamba skaniai...

bea rašė...

jis nerealus, patikekit, ragavau - pirstus laiziau, net apie savo talija apmirsau ir tiesiau ranka i lekste vel :)

bea rašė...

P.S. paskutinį komentarą parašė draugė iš mano kompo...