2009 m. balandžio 14 d., antradienis

Aubergine caponata (baklažanų kaponata)

Šiandien apsižiūrėjau, kad per maximinę akciją driokstelėjau du baklažanus... ir jiems jau reikia skubaus vartojimo. Vieną šiandien ir įveikiau. Dariau caponata pagal Oliverį, tik be vienos sudedamosios dalies (salierų kotų), nes Iki jos tiesiog nebuvo. taigi:
1 baklažanas, sukubeliuotas
1 svogūnas, susmulkintas
20 žalių alyvuogių
1 šaukštas kaparių
3 šaukštai pomidoų padažo
1 šaukštas cukraus
2 šaukštai balto vyno acto
truputis vandens
druska, pipirai, džiov. bazilikai aliejus kepimui
Apkepinau baklažaną atskirai, tada svogūnus atskirai, kai jie suminkštėjo grąžinau į keptuvę baklažaną, sumečiau visus kitus dalykus ir patroškinau gal 10-15 min. Skonis: turtingas, sodrus, tirštas. Valgiau ant skrudintos pranc. bulkos griežinėlio.

7 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Kazkaip neteko girdet termino caponata, o pagal sudeti labai panasu i chutney.. Gal tai tas pats? Atrodo skaniai..

Jurgita rašė...

Caponata - patiekalas iš Sicilijos.
Bea, gaminau ir aš ją pagal Oliverį, tačiau mano receptas kažkoks kardinaliai kitoks :) Nors aš rinkausi receptą iš jo "Jamie's Italy", tu, matyt, kitais šaltiniais naudojais.

bea rašė...

aš naudojausi internetiniu variantu iš Jamie svetainės, štai šita nuoroda: http://www.jamieoliver.com/foodwise/article-view.php?id=1724

Sparnuotis rašė...

O mane irgi buvo ištikęs baklažanų kamštis šaldytuve po Maximos akcijos:) Tik aš juos sunaudojau pagal Toskanišką variantą:)

bea rašė...

o tas toskaniškas variantas tai kuo skiriasi???

Gintare rašė...

O aš išbandžiau šiandien šį receptuką. Super!!! Tik nedėjau kaparėlių (neturėjau) ir acto nepyliau. Gavosi labai skaniai. Ir pavalgius nėra sunkumo, nors sukirtom dviese beveik visą troškinį. Ačiū už puikią vakarienę!

bea rašė...

Kaip miela :).