2009 m. sausio 20 d., antradienis

Pasigerinimas

Dievinu sriubas :) Ir labai labai mėgstu pertrintas, na ne dėl to, kad dantų neturėčiau, tiesiog jos taip maloniai nuteka vidun. Taigi vakar nutariau, kad man būtinai reikia pasigaminti pertrintą lęšių sriubą. Tokios dar nebuvau dariusi, lęšius mėgstu baisulingai, taigi nutarta - padaryta.
Vieną svogūnaičio galvą supjausčiau ir ėmiau kepinti puode įkaitintame alyvuogių aliejuje. Kol jis sau smagiai čirškėjo, nuskutau morkytę ir sutarkavau smulkiai. Įmečiau prie svogūno. Įdėjau vieną nubrauktą arbatinį šaukštelį sambar masalos. Subėriau skaldytų raudonujų lęšių, iš akies, gal nepilną stiklinę. Subėriau kurkumos, kario, druskos, pipirų, čili pipirų, užpyliau porą stiklinių vandens ir palikau ant mažos ugnies troškintis kokias 20 minučių.
Išjungiau ir palikau atvėsti, kad galėčiau supilti į kombainą ir pertrinti. Kai pravėso ir lęšiai dar labiau išbrinko, viską išsukau kombainu, kliustelėjau gal pusę stiklinaitės grietinėlės ir nedidelį kalnelį parmegiano reggiano. Pažiūrėjau, kad tirštoka, kliustelėjau dar vandenėlio, viską užkaitinau ir voila - sriubytė paruošta :) skanaus!

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Seilės pradėjo burnoj rinktis beskaitant... Kur dabar skubiai gaut tokios sriubos? :)

Noa rašė...

O kas per daiktas ta Sambar Masala ir kur jos gaut? :D

bea rašė...

A šito gali gauti Kaune Radharanėje (Panerių g.) arba Jogos centre (Dujotiekio g., pilaitė tokia), naudoti galima labai daug kur: sriuboms, troškiniams, košėms ir t.t. pagardinti. Skanu... Šia sriuba vaišinau JĮ ir kaimynę, abu liko išsišiepę :)

Jurgita rašė...

aš vakar ją viriau mmmmm...bea receptai manes dar niekad nebuvo nuvylę.