2009 m. sausio 30 d., penktadienis

Myliu sriubas, ypač kai...

... man pasiseka jas suimprovizuoti taip, kaip man norisi... Mane įkvėpė paragauta sriuba viename restorane, kur ją mėgavausi apsikabinusi taurę Beaujolais '08. Kadangi jos recepto neturiu, nutariau improvizuoti. Jis sakė: "Tavo dar skanesnė". Įkvėpta, bandau ja įkvėpti ir kitus. Ką gi, štai mano naujoji sriuba:

Prancūziška kreminė svogūnų-sūrio sriuba
Laikas: 30 min.
Jei labai patiks, užteks tik dviems...

Kokius 4 nemažus svogūnus susismulkiname ir kepiname ant mažos ugnelės su aliejumi kokias 25 minutes. Pamaišome per tą laiką kokius 10 kartų. Ugnis turi būti tikrai nedidelė, kad svogūnėliai ne apkeptų, bet suminkštėtų ir taptų saldoki (karamelizuojasi šiek tiek).

Tada įmaišome šaukštą miltų ir šaukštą sviesto. Kai viskas išsimaišys (1-2 min.), svogūnėlius pertriname. Aš tai darau kombainu. Į puodą įpilame stiklinę vandens, sudedame svogūnų tyrę, kokius 300-400 ml riebios grietinėlės ir kaitiname.

Kol kaista, smulkiai pasmulkiname ~100 g mėlynojo pelėsinio sūrio (bet kokio, kokį mėgstate), ~100 g brie sūrio, suberiame į sriubą. Įtarkuojame 1/4 muskato riešuto, įberiame druskos, pipirų ir gerai išmaišome.

Kai sūris ištirps, paragaujame ir, jei nieko nebetrūksta, pilame į lėkštes bei užbarstome šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio(džiugo ar parmiggiano reggiano). Iš tiesų manau, kad galima buvo dar paskaninti šaukšteliu dižono garstyčių, tačiau labai skubėjau, tad pasilikau šitą ketinimą kitam kartui. štai ji: P.S. Norėčiau pastebėti, kad improvizuoti galima ir su mažiau nei trimis rūšimis sūrių. Jų naudojau tiek todėl, kad dėl įsisenėjusios priklausomybės įvairiems sūriams, jų visada turiu minimum 3 rūšis...

Komentarų nėra: