2015 m. liepos 7 d., antradienis

Cinamono verpetų čyzkeikas

Ką gi, vos ne po pusmečio sugrįžtu į blogo rašymą. Paskutinis pusmetis man buvo išskirtinai užimtas trečio magistro tezių rašymu ir finale sėkmingu apsigynimu, dvejomis įdomiomis darbo kelionėmis ir kitokiais iššūkiais. Visa tai mane lengvai nutėškė į kūrybinį užribį. Blogo pasiilgau, tiesiog viskam savas laikas. Šiandien aš čia su puikiu sūrpyragiu - labai kreminis, gana riebus, bet mėgstantiems cinamoną - superinis. Jį kepiau jau kokius 3-4 kartus ir dar neatsibodo. Pabandykite jį su nauja "Kauno grūdų" užpilama avižine koše.


Cinamono verpetų čyzkeikas


Pagrindui:
70 g miltų
2 šaukštai rudo cukraus
100 g sviesto
žiupsnis cinamono

Sviestą ištirpiname ir sumaišome su sausa koše, miltais, cukrumi ir cinamonu. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą formą ir tolygiai paskirstome po visą dugną. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min.

Įdarui:
1 kg varškės pyragui (kreminės)
200 g mascarpone
5 kiaušinių
140 g cukraus
1 šaukšto su kaupu krakmolo
Viską sumaišome iki vientisos masės. Atidedame vieną stiklinę įdaro verpetams.

Cinamono verpetai
100 g sviesto
120 g rudo cukraus
1 šaukšto su kaupu cinamono

Sviestą ištirpiname bei sumaišome su cukrumi ir cinamonu. Į šią masę dedame 1 stiklinę paruošto varškės įdaro ir išmaišome.

Ant iškepto pagrindo supilame varškės įdarą, tada ant viršaus dedame cinamono masę taip, kad ji pasiskirstytų po visą pyragą. Su šakute atsargiai permaišome, kad gautųsi verpetai.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min., tada sumažiname karštį iki 150 laipsnių ir kepame dar 45-60 min. Iškepusį pyragą atvėsiname, geriausia pernakt, tada serviruojame.


Pyragą galima papuošti plakta grietinėle.





Šį įrašą avižine koše rėmė: 

Komentarų nėra: