O bet tačiau esant visai nelietingam orui, voveraitės irgi buvo sausokos. Tad jos labai tiko sriubai. Soti, jauki sriuba, kuria džiaugėsi visi valgiusieji.
Vasaros voveraičių sriuba
(apie 3 litrai sriubos)1 stiklinė perlinių kruopų (užmerkti iš vakaro).
2 šviežios morkos
4 šviežios bulvės
1 svogūnas
1 litras voveraičių, švariai nuvalytų ir nuplautų
Ryšelis prieskoninių žolelių: krapų, petražolių, gelsvės*
Po 5 juoduosius ir kvapniuosius pipirus
1 didelis lauro lapas
Druska, šviežiai malti pipirai
100 ml grietinėlės
Gabalėlis sviesto
Aliejus kepimui
Perlines kruopas verdame apie 20 min. Keptuvėje įkaitiname aliejų su sviestu ir apkepiname smulkiai sukapotą svogūną su sulkintomis voveraitėmis, kuriuos po to sudedame į sriubos puodą. Ten pat supilame apvirtas perlines kruopas, kubeliais supjaustytas bulves ir griežinėliais supjaustytas morkas. Sudedame siūlu surištą prieskoninių žolelių ryšelį, suberiame pipirus, įmetame lauro lapą, pilame vandens ir verdame, kol daržovės suminkštės. Pagardiname sriubą druska ir maltais pipirais. Pabaigoje pilame grietinėlę. Skanaus!
*Gelsvė yra tiesiog būtina - ji sustiprina grybų aromatą ir skonį sriuboje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą