2014 m. liepos 28 d., pirmadienis

Troškinti baklažanai aštriame padaže

Aš laukime. Atostogų, atvėsimo, atvėsimo, atvėsimo... Nudust galima nuo šito karščio, klimato kaita, f***. Neseniai perskaičiau neblogą frazę: "nuo burbėjimo nepasidaro daugiau gerų dalykų". Tai čia ir sustosiu burbėti. Pasidžiaugsiu tuo, kad jau liko tik dvi darbo dienos, o tada miegu kiek noriu, ilsiuosi kaip išeina. Turi išeiti gerai, skrisim kur šilta :). Ironiška, čia juk irgi beveik tropikai, na bet kas galėjo tikėtis. Iki atostogų dar pabandysiu užkariauti pasaulį - ką sąžiningai darau kiekvieną rytą - ir voila! 






Troškinti baklažanai aštriame padaže


Reikės:
1 didelio baklažano
1 svogūno
1 paprikos
3 šaukštų sojų padažo
2 šaukštų rudo cukraus
2 šaukštų ryžių acto
2 šaukštų krakmolo
2 šaukštų pomidorų padažo
1 šaukšto sezamo sėklų
200 ml vandens
Kelių žiupsnių maltų kajeno pipirų (priklausomai nuo to, kokio aštrumo maistą mėgstate)
Aliejus kepimui
Ryšelis šviežių petražolių
Druska, pipirai

Svogūną smulkiai sukapojame. Papriką supjaustome stambiais gabalėliais, baklažaną stambiais kubeliais ar stačiakampiais - čia kaip pavyks. 
Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame daržoves ir apkepame, kol šiek tiek suminkštės. Tuo metu sumaišome sojų padažą su cukrumi, actu, krakmolu, pomidorų padažu ir vandeniu. Suberiame sezamo sėklas ir maltus kajeno pipirus. Pilame padažą ant daržovių ir troškiname dar šiek tiek, kol daržovės pakankamai suminkštės (aš mėgstu dar šiek tiek traškias). Pagardiname druska, pipirais ir kapotomis petražolėmis. 
Patiekiame su ryžiais ar duona.







Komentarų nėra: