Aš irgi manau, kad stebuklai slypi mažuose dalykuose, kuriuos sunku pastebėti. Kasdien ieškau savo stebuklo ir kartais jį randu: arbatos puodelyje, kvepiančiame bijūno žiede, gerame filme. Šiandien mano mažasis stebuklas buvo aštri šildanti sriuba, mat pasigavau bjaurų virusą, kuris visus mano kvėpavimo takus ir klausos aparatą pasiglemžė kuriam laikui.
Trinta troškintų paprikų ir morkų sriuba
(2-3 porcijos)Reikės:
1 didelės raudonos paprikos
1 didelės morkos
1 prinokusio pomidoro
1 nedidelio svogūno
2-3 šaukštų pomidorų tyrės
Pagardinimui: druska, pipirai, žiupsnis kumino sėklų, žiupsnis Kitchen King prieskonių (tiks ir Garam masala arba karis), geras žiupsnis kajano pipirų, pluoštelis petražolių ir salierų lapų
Aliejus kepimui
Patiekimui: kapotos petražolės
Daržoves supjaustome smulkiais gabalėliais, storadugniame puode įkaitiname aliejų. Suberiame prieskonius, daržoves ir troškiname ant nedidelės ugnies, kol daržovės suminkštės, bet liks traškios. Kartu su daržovėmis sudedame petražolių ir salierų lapų kuokštelį (galite juos surišti baltu siūlu, kad jie neišsibarstytų). Kai toškinys bus paruoštas, išimame žoles ir įdedame pomidorų tyrę, tada viską sutriname blenderiu. Pilame šiek tiek vandens - pagal tai, kokio tirštumo sriubos norėtume. Pagardiname druska ir pipirais.
Sriubą patiekiame karštą su duonos skrebučiais.
2 komentarai:
Beata, šita sriuba visiškai nereali. Tiesa, aš daržoves kepinau orkaitėj ir dar bėriau rūkytos paprikos miltelių, bet tikiu, kad ir _bazinė_ versija dupliusgera.
Kaip norėčiau dabar trintos troškintos paprikos sriubos... Niam niam.:)) Beveik taip pat gaminam ir mews, tai tikrai labai skanu. Net ir vaikams patinka tokia parikų, morkų sriuba.
Rašyti komentarą