2014 m. birželio 18 d., trečiadienis

Mini Pavlovos pyragaičiai

Man visada pasitaiso nuotaika nuo ko nors gražaus ir skanaus, sukurto mano rankomis virtuvėje. Štai jie mano mažučiai, gražučiai ir skanučiai: mini Pavlovos pyragaičiai. Receptą naudojau tą patį, kaip ir didelei Pavlovai



Pavlova

(Šaltinis: Mary Berry's Best Desserts)

Pyragui:
3 baltymai
175 g cukraus
1 šaukštelis balto vyno acto
1 šaukštelis krakmolo

Papuošimui:
250 ml  plakamos grietinėlės
100 g mascarpone sūrio
cukraus pagal skonį
braškių


Baltymus išplakame iki minkštų putų, tada po šaukštą beriame cukrų ir plakame, kol cukrus ištirps. Taip suberiame visą cukrų ir plakame, kol morengas bus standus. Pabaigoje įmaišome actą ir krakmolą. Paruoštą morengą sukrečiame į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu. Ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi  formuojame šulinėlius.

Orkaitę įkaitiname iki 150 laipsnių temperatūros, įdedame pyragaičius ir sumažiname karštį iki 140. Kepame apie 50 min., tada orkaitę išjungiame ir paliekame pyragaičius joje džiūti iki pilno atvėsimo ar pernakt.

Grietinėlę su mascarpone ir cukrumi plakame iki standumo. Atvėsusius šulinėlius įdarome kremu, ant viršaus dedame gabalėlį braškės.



7 komentarai:

Vilma rašė...

Tobulybė!

Anonimiškas rašė...

Ar morengas neturėtų būti baltas?

bea rašė...

Na, jis kepant parusvėjo. Man gražu :)

Vilma rašė...

Nuotaika taisosi jau bežiūrint, labai dailios Pavlovos :). Ir žinau, ką kepsiu vakare.

bea rašė...

Ačiū :) Gero kepimo!

J.J rašė...

Oh, what bright and stylish photos! It's very tasty mood!
Have a nice Monday:)
Yulya,from Ukraine.

bea rašė...

Thank you, Yulya!