Pavlova
(Šaltinis: Mary Berry's Best Desserts)Pyragui:
3 baltymai
175 g cukraus
1 šaukštelis balto vyno acto
1 šaukštelis krakmolo
Papuošimui:
250 ml plakamos grietinėlės
100 g mascarpone sūrio
cukraus pagal skonį
braškių
Baltymus išplakame iki minkštų putų, tada po šaukštą beriame cukrų ir plakame, kol cukrus ištirps. Taip suberiame visą cukrų ir plakame, kol morengas bus standus. Pabaigoje įmaišome actą ir krakmolą. Paruoštą morengą sukrečiame į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu. Ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi formuojame šulinėlius.
Orkaitę įkaitiname iki 150 laipsnių temperatūros, įdedame pyragaičius ir sumažiname karštį iki 140. Kepame apie 50 min., tada orkaitę išjungiame ir paliekame pyragaičius joje džiūti iki pilno atvėsimo ar pernakt.
Grietinėlę su mascarpone ir cukrumi plakame iki standumo. Atvėsusius šulinėlius įdarome kremu, ant viršaus dedame gabalėlį braškės.
7 komentarai:
Tobulybė!
Ar morengas neturėtų būti baltas?
Na, jis kepant parusvėjo. Man gražu :)
Nuotaika taisosi jau bežiūrint, labai dailios Pavlovos :). Ir žinau, ką kepsiu vakare.
Ačiū :) Gero kepimo!
Oh, what bright and stylish photos! It's very tasty mood!
Have a nice Monday:)
Yulya,from Ukraine.
Thank you, Yulya!
Rašyti komentarą