Uf... Egzaminų sesija turbūt yra tam, kad pasidarytum viską, ką labai sunku prisiversti daryti. Na jūs suprantate... Darai viską, kad pateisintum, kodėl atidedi mokslus ant vėliau ar išvis nesimokai. Tai netgi vaikai pamaitinti ir pyragas iškeptas... C'mon, tuoj imsimės ir tokių darbų kaip visų kambarių liuobimas. Na gal ne šiandien, gal ryt.
Šiandien rabarbarų pyragas. Pyragas su traškia plutele ir rūgštele nuo rabarbarų. Superinis!
Rabarbarų pyragas su traškia plutele
(pagal Delightful Bitefuls)Rabarbarų įdaras
~250 g rabarbarų, nuluptų ir supjaustytų kubeliais
60 g cukraus
2 šaukštai bulvių krakmolo
1 šaukštelis cinamono
Traškučiai
70 g rudo cukraus
70 g balto cukraus
1 šaukštelis cinamono
žiupsnis druskos
120 g tirpinto sviesto
230 g miltų
Pyrago tešla
80 g grietinės
2 kiaušiniai
130 g miltų
100 g cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnis druskos
80 g sviesto
Kepimo forma: ~26 cm skersmens
Rabarbarus sumaišome su cukrumi ir paliekame išleisti skystį, kol gaminsime kitas pyrago dalis.
Gaminame traškučius: sumaišome visus sausus produktus, tada supilame ištirpintą sviestą ir gerai išmaišome.
Gaminame tešlą: ištirpiname sviestą ir paliekame pravėsti. Grietinę išplakame su kiaušiniais ir cukrumi. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, tada per kelis kartus į juos pakaitomis sudedame grietinės mišinį ir tirpintą sviestą. Išmaišome tešlą iki vienalytės konsistencijos.
Rabarbarus nukošiame, sumaišome su krakmolu ir cinamonu.
Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, supilame tešlą. Ant jos paskirstome rabarbarus. Ant viršaus trupindami tarp pirštų suberiame traškučius. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes (iki sauso pagaliuko).
7 komentarai:
Nuostabiai atrodo...
Labai geras! Tik as dar ir imbiero dejau. Ir skysti nuo rabarbaru sulaisciau ant trupiniu pries kepima.
Aciu uz recepta!
Labai džiaugiuosi, kad patiko. Originale buvo imbieras, aš nedėjau, nes norėjau tiesiog ryškaus cinamono :). Bet šaunu, kad tu išbandei savaip :)
Išbandžiau - tobulas!
Išbandžiau - tobulas!
Iškepiau dvigubą dideliam baliui - puikus! Trys sluoksniai, bet gana greitai susimontuoja.
Išbandžiau, puikus receptas-skanus pyragas su pavasarišku aromatu.Ačiū.
Rašyti komentarą