2014 m. balandžio 18 d., penktadienis

Macarons

Praėjusią savaitę mokiausi gaminti Macarons pas Du mėnulius. Ir po jų įvyko mano pirmasis bandymas. Skonis dieviškas, bet su išvaizda dar reikia padirbėti - mat jie kepant suskilo. Internete skaičiau, kodėl taip gali nutikti - priežastys įvairiausios, kartais visai man nepadedančios pasiekti suvokimo, pvz: 1. tešla buvo permažai išmaišyta, 2. tešla buvo permaišyta. Are you kidding me? Tešla dribo nuo šaukšto kaip priklauso, tai jei vienas maištelėjimas ten ar ten - well then... Na ką padarysi, tobulėsim toliau. 

O jus noriu išmokinti bent jau teisingai juos vadinti: Macarons [makarons] - šie prancūziški migdoliniai pyragėliai Macarons, o Macaroons [makarūns] - amerikietiški sausainiai su daug kokoso drožlių. Taip kad nepainiokite.

Receptą pasiskolinau iš Dviejų mėnulių, manieji Macarons buvo gaminami be dažų, tik su keliais žiupsneliais cinamono. Daugiau patarimų rasite čia.



Macarons

100 g migdolų miltų (aš maliau migdolų drožles pati, pulsuojančiu režimu su kombainu)
100 g baltymų
180 g cukraus pudros
35 g cukraus
dviejų žiupsnelių cinamono

Juodojo šokolado ganache
100 ml riebios grietinėlės
100 g juodo šokolado

Kitos priemonės: Macarons šablonas, kepimo popierius, konditerinis maišelis, konditerinis antgalis Nr. 6.

Baltymus plakite iki susidarys putos, tačiau ne iki standumo. Tuomet dalimis berkite cukrų ir plakite, kol baltymai bus išplakti iki standumo.

Migdolų miltus ir cukraus pudrą kartu persijokite į didelį dubenį. Jei šiek tiek didesnių liks - tiesiog atidėkite į šoną kitam gaminimui/malimui.

Į baltymus dalimis berkite migdolų miltus su cukraus pudra ir maišykite iš apačios į viršų. AŠ dėjau per tris kartus.

Po kepimo popieriumi ant skardos dėkite Macarons šabloną, visą paruoštą tešlą dėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite apskritimus. Maišelį reikia laikyti stačiu kampu į skardą.

Skardą su Macarons gan stipriai trinktelėkite į stalą, kad išeitų oras, jei liko ant Macarons oro burbuliukų, reikėtų atsargiai juos pradurti mediniu pagaliuku (dantų krapštuku).

Palikite Macarons džiūti apie 60 min., kol pirštu palietus viršų, jis nelips.

Kepkite iki 150° įkaitintoje orkaitėje 14-16 min. Svarbu neperkepti, t.y. viršus neturi pradėti ruduoti. Iškeptus Macarons palikite atvėsti ir tik tuomet nuimkite nuo kepimo popieriaus.

Juodojo šokolado ganache gaminkite smulkiai sukapotą šokoladą užpildami karšta grietinėle. Išmaišykite ir padėtike šaltai.

Vieną Macarons ištepkite juodojo šokolado ganache'u ir prilipdykite antrą. Taip sulipdykite visus poromis.


Palaikykite Macarons šaldytuve parą ar net dvi - kitą dieną jie tikrai skanesni.



Komentarų nėra: