O jus noriu išmokinti bent jau teisingai juos vadinti: Macarons [makarons] - šie prancūziški migdoliniai pyragėliai Macarons, o Macaroons [makarūns] - amerikietiški sausainiai su daug kokoso drožlių. Taip kad nepainiokite.
Receptą pasiskolinau iš Dviejų mėnulių, manieji Macarons buvo gaminami be dažų, tik su keliais žiupsneliais cinamono. Daugiau patarimų rasite čia.
Macarons
100 g migdolų
miltų (aš maliau migdolų drožles pati, pulsuojančiu režimu su kombainu)
100 g baltymų
180 g cukraus
pudros
35 g cukraus
dviejų žiupsnelių
cinamono
Juodojo šokolado ganache
100 ml riebios
grietinėlės
100 g juodo
šokolado
Kitos priemonės: Macarons šablonas, kepimo popierius, konditerinis
maišelis, konditerinis antgalis Nr. 6.
Baltymus plakite
iki susidarys putos, tačiau ne iki standumo. Tuomet dalimis berkite cukrų ir
plakite, kol baltymai bus išplakti iki standumo.
Migdolų miltus ir
cukraus pudrą kartu persijokite į didelį dubenį. Jei šiek tiek didesnių liks -
tiesiog atidėkite į šoną kitam gaminimui/malimui.
Į baltymus
dalimis berkite migdolų miltus su cukraus pudra ir maišykite iš apačios į
viršų. AŠ dėjau per tris kartus.
Po kepimo
popieriumi ant skardos dėkite Macarons šabloną, visą paruoštą tešlą dėkite į
konditerinį maišelį ir išspauskite apskritimus. Maišelį reikia laikyti stačiu kampu į skardą.
Skardą su
Macarons gan stipriai trinktelėkite į stalą, kad išeitų oras, jei liko ant
Macarons oro burbuliukų, reikėtų atsargiai juos pradurti mediniu pagaliuku (dantų krapštuku).
Palikite Macarons
džiūti apie 60 min., kol pirštu palietus viršų, jis nelips.
Kepkite iki 150° įkaitintoje
orkaitėje 14-16 min. Svarbu neperkepti, t.y. viršus neturi pradėti ruduoti. Iškeptus
Macarons palikite atvėsti ir tik tuomet nuimkite nuo kepimo popieriaus.
Juodojo šokolado
ganache gaminkite smulkiai sukapotą šokoladą užpildami karšta grietinėle.
Išmaišykite ir padėtike šaltai.
Vieną Macarons
ištepkite juodojo šokolado ganache'u ir prilipdykite antrą. Taip sulipdykite visus
poromis.
Palaikykite Macarons
šaldytuve parą ar net dvi - kitą dieną jie tikrai skanesni.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą