2013 m. gruodžio 15 d., sekmadienis

Rūkytos lašišos ir brokolių pyragas

Ką gi, esu jau praktiškai įpusėjusi savo egzaminų sesiją, liko du egzaminai kitą savaitgalį ir atostogos. Na jei taip galima pavadinti tą tarpą iki pavasario semestro. Besimokydama ISM supratau, kad viskas trukdo mokslams: darbas trukdo mokslams, vaikai trukdo mokslams, GYVENIMAS trukdo mokslams.. Siaubas - dabar susimąsčiau, ką aš veikdavau anksčiau, kai nesimokiau. Kur dingdavo mano vakarai ir kodėl iki šiol neįvaldžiau pvz. Photoshopo. Et...




Rūkytos lašišos ir brokolių pyragas

(adaptuota iš Crumbs + Corckscrews)

Tešla:

150 g miltų
85 g sviesto
1 trynys
žiupsnis druskos
keli šaukštai šalto vandens

Miltus su sviestu ir druska sudedame į kombainą ir išsukame iki trupinių. Sudedame trynį, pilame vandens ir išsukame, kol susiformuos tešlos kamuolys. Dedame jį atvėsti į šaldytuvą bent pusvalandžiui. Tada iškočiojame ir išklojame kepimo formą, suformuodami kraštelį. Subadome tešlą šakute ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Įdaras:

1 brokolis
150 g rūkytos lašišos
2 kiaušiniai ir 1 baltymas
150 g grietinės
druska, pipirai.

Brokolį išverdame ir padaliname žiedinėliais. Sudedame juos ant apkepto tešlos pagrindo, tada tarpuose sudėliojam suplėšytus lašišos gabaliukus. Kiaušinius ir baltymą sumaišome su grietine, paskaniname druska ir pipirais. Supilame grietinės ir kiaušinių mišinį ant tešlos. Dedame pyragą atgal į orkaitę ir kepame apie 25 minutes - kol iškeps įdaras. Valgome karštą ar šaltą.

P.S. nepadauginkite druskos - rūkyta lašiša gana sūri.




3 komentarai:

Lidija rašė...

Aš įvardyčiau šį laikotarpį (nes jis sutampa su tavo) - kaip "VISKAS TRUKDO MOKSLAMS" :), bet tikėkimės šviesesnės ateities po jų, su staigiu pokyčiu! O maisto kūriniai nuostabūs - žuvis su daržovėmis - kas gali būt geriau, kai jų skonis geras (palyginus su praėjusios konferencijos pietumis, kur viskas buvo su morkomis ir česnakais) :).

Vilma rašė...

Tu šaunuolė, vis tiek randi laiko naujiems įrašams. O aš laukiu, kada pagaliau baigsis mokslai, atsipūsiu ir grįšiu į gyvenimą :)

bea rašė...

Kad nors taip atitrūkstu nuo įtampos :). Be to, tik virtuvėje pailsiu ir išsivalau mintis :)