Labai tinkamas patiekalas vegetarams. Jei norite patiekti kaip pagrindinį patiekalą, tiesiog paruoškite šalia salotų - bus lengvi ir labai skanūs pietūs. Bet galima patiekti ir kaip užkandį - karštą ar šaltą. Galim juos daryti didesnius kaip paplotėlius - taip bus greičiau. Tiesiog šiandien man norėjosi finger-food - maisto, imamo pirštais :)
Lęšių-kynvos rutuliukai
(adaptuota iš Meatless Monday)
(apie 35-40
kamuolėlių)
1 stiklinė žalių lęšių
0,5 stiklinės kynvos
1 šaukštelis Tava Fry prieskonių
1 šaukštelis kario
1 svogūnas
Kuokštas susmulkintų krapų
4-5 šaukštai alyvuogių aliejaus
Druska, pipirai
Džiuvėsėliai apvoliojimui
Kiaušinis (nebūtina, jei esate veganai)
Aliejus kepimui
Padažas
(mirkalas)
4-5 šaukštai grietinės
žiupsnelis nutarkuotos citrinos žievelės
druska, pipirai
Žiupsnis krapų
Išverdame
atskirai lęšius ir kynvą, kol jie taps minkšti. Lęšius, prieskonius, krapus ir
svogūną sudedame į kombainą ir sutriname iki vientisos masės. Paruoštą mišinį
perdedame į kitą indą ir įmaišome alyvuogių aliejų, kad mišinys taptų
lipnus ir būtų galima suformuoti rutuliukus. Sudedame išvirusią kynvą,
išmaišome. Jei nesate veganai, galite įmušti kiaušinį. Suformuojame rutuliukus,
juos apvoliojame džiuvėsėliuose. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir kepame
rutuliukus, kol apskrus.
Tuo tarpu pasiruošiame padažą: išmaišome grietinę su
citrinos žievele, krapais, druska ir pipirais.
Lęšių-kynvos
rutuliukus patiekame karštus ar šaltus su grietinės padažu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą