Už tai keliu pyragėlio kąsnį!
Sezoniniai pyragėliai su kariu,
moliūgu ir feta
~30
vnt.
Tešla:
200
g kvietinių miltų
100
g vandens
2
šaukštai lydyto sviesto
1
šaukštelis druskos
1
šaukštas kario
Į
miltus suberiame druską ir karį, išmaišome. Supilame sviestą ir vandenį,
užminkome tešlą. Ją minkome bent 4-5 minutes, kol ji taps elastinga. Tada
suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame pusvalandžiui.
Įdaras:
1
svogūnas
1
paprika
~300-400
g šviežio moliūgo
sauja
petražolių
1
šaukštelis kario
1-2
šaukštai pomidorų padažo
druska,
pipirai, žiupsnis kumino sėklų
Aliejus
kepimui
50
g fetos sūrio
Svogūną
smulkiai supjaustome, papriką supjaustome kubeliais. Keptuvėje įkaitiname
aliejų, suberiame kumino sėklas, tada svogūną su papriką ir šiek tiek
apkepiname. Tuo metu susipjaustome kubeliais moliūgą, suberiame į keptuvę,
dedami visus likusius ingredientus, išskyrus fetą, ir troškiname, kol daržovės
suminkštės. Paliekame atvėsti, tada įmaišome sutrupintą fetą.
Tešlą
iškočiojame plonai, išpjauname skrituliukus. Į jų vidurį dedame arbatinį šaukštelį
įdaro, perlenkiame, kraštus užspaudžiame ir gražiai užlankstome. Taip
sunaudojame visą tešlą ir įdarą.
Įkaitiname
keptuvę, pilame aliejaus, dedame pyragėlius. Apkepame iš abiejų pusių, kol
apskrus ir tešla bus iškepusi. Valgome šiltus ar atvėsusius.
9 komentarai:
šituos tikrai darysiu. dievinu karį
O nuo ko jie pažaliavo?:) Nerealūs :)
Jie geltoni. Nuo kario. :)
Suoratau...deltonikė:)))))) Labai super atrodo, bijau šeimai rodyti, kad neužsimanytų....
Na spalva tai tikrai grazi :)
O galima butu siuos pyragelius virti? Kadangi tesloje sviestas, tai bijau, kad nepairtu.
Manau, kad galima :)
Kaip manote, ar ruošiant tešlą galima būtų tirpintą sviestą pakeisti aliejumi? Iš anksto ačiū! :)
Manau, kad galima pamėginti :)
Rašyti komentarą