2013 m. birželio 29 d., šeštadienis

Maxima sūrių klubas: marinuoti varškės sūriai kepimui



Šiandien gamtoje išbandėme sūrius, skirtus kepti ant grotelių arba orkaitėje. Jie jau visiškai paruošti šitam procesui: apvolioti prieskoniuose ir žolelėse, supakuoti į kepimui skirtą folijos indą. Na jei kepate ant grotelių, to indo ir neprireiks. Maxima man pasiūlė išbandyti du sūrius: marinuotą graikišką varškės sūrį ir marinuotą bavarišką varškės sūrį. 


Šiuos sūrius reikia kepti apie 7-10 minučių iš abiejų pusių. Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį, ar labai kaitrios jūsų žarijos, nes gali būti, kad sūris bus iškepęs ir anksčiau. Jei kepsite orkaitėje, galima sūrio nevartyti, o tiesiog kepti apie 15 min. Iškepęs sūris būna minkštesnis nei nekeptas, purios struktūros. Labai tinka su keptomis ant grotelių daržovėmis :)

Iš tiesų, man ir mano svečiams labai patiko šis sūris. 



Komentarų nėra: