2013 m. kovo 26 d., antradienis

Dukart šokoladiniai sausainiai

Kai mane užknisa viskas, darbas, namai, vaikai, na VISKAS, aš reabilituojuos kepdama. Man keksai, sausainiai, pyragai ir panašūs dalykai pati geriausia terapija. Tik svarbu, kad kuo mažiau namiškių maišytųsi virtuvėje ir galėčiau pati viena su savo mintimis maišyti, plakti, kepti ir kepti ir kepti... Vakar kaip tik tokia diena buvo, kad reikėjo terapintis. Grįžau ir užmaišiau tešlą sausainiams, tada supratau, kad reikia ją truputį atšaldyti, o kol jį šąla, kodėl nesutrenkus kekso? Bet grįžtam prie sausainių :). Namai nuo jų beprotiškai gardžiai kvepėjo šokoladu, tiesiog nosį rėžė gerąja prasme. Ir šiaip, gėris tie sausainiai :)


Dukart šokoladiniai sausainiai

(pagal Martha Stewart)
Išeiga: 2 skardos

225 g juodo šokolado
60 g sviesto
80 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnis druskos
2 dideli kiaušiniai
135 g rudo cukraus
200 g juodo šokolado


  • 225 g juodo šokolado kartu su sviestu tirpiname maišydami storadugniame puode ant mažos ugnies, arba jei tokio neturite - marytės vonelėje (bain-marie: inde ant puodo su karštu vandeniu). 
  • Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska.
  • Kiaušinius su cukrumi išplakame iki purumo. Tada sudedame tirpintą šokoladą ir išmaišome. Pabaigome sudedame miltus bei sukapotą likusį šokoladą. Išmaišome.
  • Tešlą atvėsiname, kad ji šiek tiek sukietėtų.
  • Ant kepimo skardos ištiestos kepimo popieriumi dedame valgomo šaukšto dydžio kauburėlius nemažu atstumu vieną nuo kito, nes kepdami jie plėsis. 
  • Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12 min.


3 komentarai:

Valgome rašė...

Is isvaizdos man nepatiko. Bet vistiek turetu buti skanu. Butinai reikes isbandyti.

O jums siulau savo receptais pasidalinti naujai startavusiam projekte http://valgo.me
Laukiam jusu.

Anonimiškas rašė...

O man isvaizda visai neuzkliuvo, tai tikri sokoladiniai sausainiai, kuriuos vakar kepiau. Isejo labai skanus ir labai sokoladiniai.

Indrė rašė...

Ir aš juos esu kepus :) skanučiai