2013 m. kovo 2 d., šeštadienis

Šeštadienio pietūs

Na bent jau kalendorinis pavasaris atėjo, gal jau greitai galėsiu eit bėgioti. Šiandien norėjosi jau labai, bet tas vėjas... Pasirinkau laiką virtuvėje - ten jaučiuosi geriausiai. Ir šįkart nepamiršau įdėti cukraus į keksą! Nes virtuvėje buvau viena pati. Paskutinįkart pagaminau keksiukus be cukraus ir jie marinavosi ant stalo daugiau nei savaitę bei žiūrėjo į mane demotyvuojančiai ir smerkiančiai kasdien. Jie tarsi sakė, nekepk nieko, nekepk, vis tiek nieko neišeis. Kai pagaliau jie dingo, vėl  grįžo noras. Manau, tai kažkuria prasme ir gimtadienio stresas ir šiaip visokie nesklandumai bei pavasario laukimas. Iki pavasarinė apatija, va :). Einu sugraušiu dar saują riešutų, tai kelia nuotaiką nors ciut ciut.


Šio šeštadienio pietų meniu:


  • Kiaulienos išpjova, marinuota su kava
  • Apvirtos keptos bulvės su kmynais
  • Morkų piure (arba muslinas)


Kiaulienos išpjova, marinuota su kava

(receptas iš žurnalo Debesys, žiema 2012)

1 kiaulienos išpjova (600 g)
2 valg. šaukštai maltos kavos
1 arbatinis šaukštelis maltų kajeno pipirų
1 arbatinis šaukštelis Demerara cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus

Iš vakaro marinuojame kiaulienos išpjovą, įtrindami visais nurodytais prieskoniais bei aliejumi.
Kepame orkaitėje ant grotelių grilio funkcija ant aukščiausios temperatūros (250) apie 30-40 minučių, kas 7-8 minutes vis apversdami. 

Apvirtos keptos bulvės su kmynais


Bulves nuskutame ir supjaustome pailgais gabaliukais į 4 dalis. Sudedame į pasūdytą vandenį ir verdame 10 min. Nusunkiame, pabarstome kmynais, aptepame aliejumi ir dedame ant grotelių šalia kiaulienos. Kepame kartu su mėsa.

Morkų piure ar muslinas


Morkas nuskutame, supjaustome smulkiai ir verdame piene ant nedidės ugnies. Kai morkos suminkštės ir bus visai išvirusios sutriname jas. Pagardiname sviestu, druska, pipirais. 


2 komentarai:

Indrė rašė...

Niam skaniai labai atrodo :)

grenier creatif rašė...

Labai grazus Jusu puslapis. Neseniai ji atradau netycia. Dvelkia elegancija, estetika, gaivumu ir profesionalumu. Kuo didziausios sekmes toliau.