2013 m. sausio 27 d., sekmadienis

Tiramisu keksiukai

Na ir kaip taip sugebėt... Vieną ingredientą, kurio vakar specialiai beldžiausi į Akropolį, sugebėjau pamiršti įdėti į keksiukus (jo mano recepte ir nebus). Nežiūrint to, jie nerealiai skanūs!! Matyt mano galva užimta visai ne šiandiena, o, kaip visada sekmadieniais, galvoju apie pirmadienio darbus, iššūkius ir įsipareigojimus. 

Rytdiena bus pakankamai ilga ir įtempta, kaip pastaruoju metu daugelis mano darbo dienų. Skubi, dirbi, telefonas nenutyla, deadline'ai už nugaros kriuksi ir t.t. Be viso to, man jau gana žiemos. Šiandien ji ypatinga graži, saulėta, spindinti mėlynu gaiviu ir vaiskiu dangumi. Žiburiuoja į akis ir į sielą, nuo saulės mirga ne tik regėjime, bet ir kažkur po krūtinkauliu. Na ir tegu, bet tegu taip pat gražu būna ir rytoj. Prašyčiau. O dar geriau, tegu greičiau šiluma ir pavasaris :)




Tiramisu keksiukai

(pagal Carte Noire)
20 vnt.

180 g sviesto
180 g cukraus
3 kiaušiniai
60 g maltų migdolų
240 g miltų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnis druskos
3 v. š. tirpios kavos
18 šaukštelių stiprios espresso kavos (atvėsintos)


Kremui:
300 ml grietinėlės
100 g mascarpone
6 šaukštai cukraus

Papuošimui: kakavos milteliai, migdolų drožlės

Ruošiame keksiukus:
Sviestą išsukame su cukrumi, tada po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvienio kiaušinio išsukame. Migdolus sumaišome su miltais, druska, kepimo milteliais, suberiame į sviesto-kiaušinių mišinį. Kavoje ištirpiname tirpią kavą bei supilame į tešlą. 20 keksiukų formelių užpildome tešla ne daugiau kaip 2/3 formelių tūrio. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 18-20 min. Iškepusius keksiukus atvėsiname.

Kremui sumaišome grietinėlę su mascarpone ir cukrumi bei plakame iki standumo. Konditeriniu maišeliu ar švirkštu puošiame keksiukų viršų. Pabaigoje barstome šiek tiek kakavos ir įsmegiame kelis gabalėlius migdolo drožlių.




3 komentarai:

Austė rašė...

Nuostabūs! :)

Anonimiškas rašė...

Sveiki,
mane sužavėjo Jūsų keksiukai, dar pažiūrėjau video... mmmm...
Sakykite kokį ingredientą užmiršot įdėti, kiek jo reikia, nes per video nesupratau ką ten dėjo į tešlą (negi maskarponę?)

bea rašė...

Taip, nepamenu tik tiksliai ar buvo ricotta ar mascarpone, bet būtent tai pamiršau. :)