2013 m. sausio 26 d., šeštadienis

KTU ir ateities maistas

Buvau renginyje. KTU Maisto mokslo ir technologijų kompetencijos centras organizavo savo mokslinių laboratorijų pristatymą bei kalbėjo apie ateities maistą. Žinot koks bus maistas ateityje? Ogi FUNKCINIS. :) Tai yra svarbiausios maisto savybės vis dėlto bus funkcinės, tai yra, ar maistas atliks kokią nors svarbią sveikatinimo funkciją - bus vaistmaisčiu ar vaistamaisčiu. Arba žvelgiant dar toliau, galima galvoti, kad kiekvienas mūsų žinosime savo genetinį kodą, restorane perbrauksime juo užsakymų pultelį ir mums pasakys: va pas jus yra tikimybė vėžio, infarkto, tai šito patiekalo jums negalima, šito irgi ne, štai prašom jūsų žalėsių lėkštė ir nieko daugiau negausite. Haha :) Smagu, ne?

O jei grįžti prie minėto centro, tai jame demonstravo trių laboratorijų veiklą: mėsos, duonos ir alaus, kur verslo ir mokslo bendradarbiavimą demonstravo Kauno grūdų, Volfas Engelman ir Vilniaus paukštyno atstovai. Laboratorijos atlieka tyrimus technologinių procesų tobulinime, pvz, duonos laboratorija vieno projekto metu pagamino super-duper raugą duonai, kuris kažkoks ten antibakterinis ir nerealus. Bandysiu jo gauti :)

Trumpas fotoreportažas:









Komentarų nėra: