2011 m. sausio 31 d., pirmadienis

Filmas: Gainsbourg

Savaitgalį žiūrėjau "Gainsbourg". Lengviausia pasakyti - patiko. Sudėtingiau pasakyti, kodėl :) Apie neeilinį talentingą vyrą. Negražų, bet talentingą. Negražų, bet charizmatišką. Negražų, bet imponuojantį. Jis miegojo su žymiom moterim, gyveno įdomiai ir nekonvencionaliai. Smagiai žiūrisi - lyg gurkšnoti gero vyno taurę - rekomenduoju!

2011 m. sausio 29 d., šeštadienis

Mažučiai pyragėliai prie vyno

Vakar nelabai planuotai keliavau į svečius pas draugę ir nieko doro neturėjau nusinešti, tad greitutėliai iškepiau tokius pyragiukus. Vienai skardai naudojau 3 lapelius sluoksniuotos bemielės tešlos, pusę pomidoro, žiupsnį tarkuoto kieto sūrio, gabalėlį tofu sūrio, šiek tiek moliūgų sėklų, stambios druskos, džiovinto rozmarino ir alyvuogių kremo (pirkau Maximoj indelį žaliųjų alyvuogių kremo brusketoms). Kiekvieną tešlos lakštą susipjausčiau į 8 dalis. Tada jose peiliu 1 cm nuo krašto perbraukiau, kad atsiskirtų krašteliai. Ant pirmų aštuonių gabalėlių padėjau po šaukštą alyvuogių kremo ir pabarsčiau tarkuotu sūriu. Ant antro aštuonetuko uždėjau po griežinėlį pomidoro, šiek tiek tarkuoto sūrio, moliūgo sėklų ir rozmarino bei druskos. Ant trečio aštuonetuko dėjau pomidorą, tofu sūrį (pirkau su kmynais), druską ir moliūgų sėklas. 180 laipsnių orkaitėje 20 min. ir galima eiti į svečius!
Posted by Picasa

Jažynka

Kažkuriam užsienietiškam kuliniariam tinklapyje perskaičiau apie patiekalus iš ne daugiau kaip 5 ingridientų. Man patiko tokia mintis, juk sakiau, kad paprastume genialumas. Akivaizdus pavyzdys yra šitas patiekalas, mėgstamas ypatingai mano sūnaus, o dukros irgi nebrokijamas. Atrodo nieko ypatingo jame nėra išvis, o jis dažnokai jo paprašo. Gaminam jažynką (tarti kaip rusišką kietąją i) šeimoje nuo senų senovės, valgom kaip garnyrą. Kelios bulvės Kelios morkos gabalaitis sviesto druska vanduo Bulves ir morkas nuskutam, susipjaustom: bulves kubeliais, morkas plonyčiais griežinėliais. Sudedam į puodą ir verdam mažame kiekyje vandens (netrumpai, ilgiau nei šiaip bulves virt). Kai viskas suminkštėja, įdedam gabalėlį sviesto (iš akies, gal kokius 50 gramų) ir toliau verdam, kol bulvės ir morkos apsivels ir taps panašios į košę. Gabaliukų dar turi likti, tik jie visi turi būti tokie apsivėlę. Pagardinam druską ir voila!
Posted by Picasa

Keksas Dryžius

Keksas. Iš šeštadieninio slogučio, taip galima būtų pasakyti. Grindys išplautos, dulkės nuvalytos, tai ką veikt??? Keksą kept gi. Štai jis! Receptas klasikinis iš E.Binkauskienės "Kepiniai", 1977 m. (Tiražas 100 000 egz. Kaina 1,20 rb.). Absoliučiai paprastas, visada gaunasi. 200 g margarino kepiniams 200 g cukraus 300 g miltų 4 kiaušiniai šaukštelis kepimo miltelių 1 kupinas šaukštas kakavos (nesaldintos) Margariną išsukame su cukrumi. Tada po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno išsukame. Beriame miltus su kepimo milteliais, išmaišom. Tešlą padaliname į dvi dalis, į vieną įmaišom kakavos. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ar ištepame riebalais. Pakaitomis dedam po kelis šaukštus tešlos su ir be kakavos. Įdedam kelis šaukštus, išlyginam, tada kelis kitos spalvos ir taip visą tešlą. Kepam 190 laipsnių orkaitėje apie valandą, kol pabandžius pagaliuku, jis bus sausas.
Posted by Picasa

2011 m. sausio 25 d., antradienis

Valentinos kefyro keksiukai

Mano draugė, kuri labai rūpinasi mano savijauta, davė man šitą receptą ir šįvakar jis tapo kūnu. O kaip ji rūpinasi manim? Jei man kosulys - uždeda taures, jei ką skauda - masažuoja, šildo. Šiaip labai smagi moteris su smailu liežuvėliu :). O jos keksiukai darosi taip: 3 kiaušiniai 1 stiklinė cukraus 1 stiklinė kefyro 3 stiklinės miltų 200 g margarino kepiniams ar sviesto 1 šaukštelis kepimo miltelių Kiaušinius išplakam su cukrumi. Margariną sutarkuojam burokine tarka ir ištrinam su miltais bei kepimo milteliais, įmaišome kefyrą. Jei masė nevienalytė, tai gerai dar su su kombainu ar kitokiu prietaisu pertrinti. Pabaigoje atsargiai įmaišome išplaktus kiaušinius. Jei norisi, galima įdėti razinų ar pjaustytų džiovintų abrikosų. Kepame 180 laipsnių orkaitėje, kol pabandžius pagaliuku bus sausa (man užtruko 22 min.)
Posted by Picasa

2011 m. sausio 23 d., sekmadienis

Nif nifas, nuf nufas ir naf nafas

Kiaulė aš ir kiaulė tu, ir visi mes kiaulės! Jei tik ėsti bus gardu - mums lovy pasaulis!!! Taigi siaučiant visokiems zoologiniams gripams, kaip pvz. kiaulių, aš nutariau užsiveisti namie visą kiaulių fermą - kaip skiepą nuo gripo. Gavosi smagiai, tik kažkaip ta kaimenė ar banda sparčiai mažėja, jos gretas naikina išalkę kiauliaėdžiai (matyt vilkų giminės atstovai).
Tešla:
400 g miltų
25 g šviežių mielių
1 kiaušinis
200 g natūralaus jogurto*
100 ml pieno*
1/2 šaukštelio druskos
2 šaukštai cukraus
*Jogurto neturėjau, tai naudojau 250 ml pieno ir 2 didelius šaukštus grietinės
Mieles sumaišom su cukrum ir paliekam trumpam. Per tą laiką pašildom pieną, supilam jį į miltus, sudedam visus likusius produktus, supilam mieles. Išmaišom (gaunasi skystoka tešla) ir pastatom šiltai pakilti.
Per tą laiką pasiruošiam dar vieną tešlą:
150 g miltų
100 g sviesto
Viską sutrinam tarp rankų į trupinius.

Dar reikės išplakto kiaušinio su šaukštu pieno patepimui, įdaro (gali būti kumpio gabalėlis, sūrio gabalėlis, ar koks nors sudėtingesnis, mano atveju buvo kumpis su varškyte ir kepintais svogūnais), priemonių akytėms ir ausytėms (pipirų ir kmynų)

Į pakilusią mielinę tešlą įmaišom pasigamintus trupinius ir gerai išminkome. Turi gautis vienalytė, prie rankų nelimpanti tešla.

Tešlą iškočiojame ir išsipjaustom skrituliukus.

Vienam kiauliukui paruošti darome taip:
2 didesni skrituliukai, vienas mažas skrituliukas ir pusė vidutinio skrituliuko (ausytėms). Vieną skrituliuką patepam išplaktu kiaušiniu, ant jo dedam įdaro šaukštelį, uždedam kitą skrituliuką ir apspaudžiam kraštus. Viršų patepam kiaušiniu, prilipdom nosytę ir ausytes, kurias taip pat patepam kiaušiniu. Tada prilipdom pipirus ir kmynus.

Tiesa, kai kurios mano ausytės truputį nučiuožė, matyt per šlapiai patepiau. Paruoštus kiauliukus dar pakildinam kambario temperatūroje, o tada kepam 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min.
Labai labai skanūs kiauliukai! Tiesa, jie pas mus atkeliavo iš čia.
Posted by Picasa

2011 m. sausio 21 d., penktadienis

Įvertinimas

Ką gi, pasiekė ir mane šis įvertinimas, todėl dėkoju Aušrai ir atsidėkodama atlieku savo prievolę.
7 tiesos apie mane:
1. Visada sakiau ir sakysiu, kad paprastume genialumas. Vertinu paprastus, kasdieniškus, neperkrautus dalykus, tačiau nesibodžiu ir rafinuotumo.
2. Lengvai susižaviu, kartais tai lengvai ir praeina, o kartais tampa svarbia mano gyvenimo dalimi, kas tai bebūtų, žmogus, pomėgis, įprotis...
3. Esu žliumbikė - geras filmas, gera knyga, graudus pasakojimas, gražus poelgis - žliumbiu.
4. Negaliu gyventi be kūrybos: virtuvė, rankdarbiai, rašymas, etc. - tai smagioji mano gyvenimo dalis.
5. Dievinu vairuoti, o už vairo burnoju ant kitų vairuotojų :)
6. Aš ir raudonas sausas vynas - neatskiriami dalykai.
7. Neapkenčiu, kai žmonės nesistengia rašyti taisyklingai lietuviškai, neapkenčiu, kai sako "kolidorius", "ekspresso" ir pan. :)
Štai ir užteks. Nors dar galėčiau kokį šimtą kitą parašyti, bet tebūnie taip - man labai patinka skaičius septyni!
Savo apdovanojimą perduodu šiems mano mylimiems blogams (tvarka atsitiktinė):
Tų, kuriuos aš skaitau yra gerooookai daugiau, šiuo metu prenumeruoju 299 blogus (aišku, kai kurie jau mirę ar neatnaujinami, bet tai labai sunku jų atsisakyti, lai paguli geras daiktas). Išrinkau šiuos 15 kaip labai man mielus. Tokių yra ir daugiau, galbūt kokį vieną kitą ypač svarbų ir pamiršau, prašau atleisti, net jei ir nepaminėjau - aš jus skaitau! :)

2011 m. sausio 19 d., trečiadienis

Dviejų bananų agonijos istorija

Buvo kartą du bananai, praradę savo prekinę išvaizdą. Jų laukė mirtis šiukšliadėžėje arba garbingas galas keksiukuose. Taip ir nutiko pastarasis. Užkandžiui, belaukiant Pide (žr. ankstesnį įrašą), labai tiko. 2 bananai 125 g sviesto 125 g miltų 125 g cukraus 2 kiaušiniai 1 šaukštelis kepimo miltelių 30 g šokolado (naudojau pienišką, sukapojau peiliu į nedidelius gabalėlius) Sviestą ištirpinam, bananus sutrinam šakute, viską sumaišome ir dedame į keksiukų formeles. Kepam 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min. (aš naudojau mažas formeles, didesnėse gali kepti ilgiau). Iškepusius keksiukus pabarstom cukraus pudra. Paprasta kaip...
Posted by Picasa

Mieliniai pyragėliai su mėsa ir feta

Ir vėl eilinį trečiadienį dėl įvairiausių šeimyninių reikalų nenukeliavau į savo reiki užsiėmimus. Tai mane labai labai liūdina. Nuo streso man slenka plaukai kuokštais, kamuoja kosulys (stresas-refliuksas-kosulys) ir šiaip - UŽKNISA. Va kaip tik šiandien perskaičiau, kad kažin kokia namų šeimininkė sugalvojo naują dietą plaukams. Fotkės "prieš" ir "po" visada labai įtikina. Todėl ryt pietums išsiviriau grikių. Taip taip, žinau, kad geležies daugiausiai yra kepenėlėse - aš jų nevalgiau ir nevalgysiu - fuj! Na nebent foie gras... o kiaulės, jaučio ar dar kitokio gyvulio - nė už ką! Aš išvis nevalgau jokių vidaus organų. Ir silkės! Taigi, bandysiu ir aš gelbėt savo plaukus, bet mano racionas bus grikiai, špinatai, pupelės, burokėliai, tryniai, džiovinti vaisiai beigi riešutai ir pan. O šįvakar kepiau Pide - seniai nusižiūrėjau Aguonėlės bloge. Sūnus pasakė, cituoju: "yummy ir spicy" (na jis mėgsta pasipuikuot anglų kalba, žodžiu, skanumėlis!). Labai patiko, labai! Tik padariau vieną radikalų pakeitimą - faršą pakepinau su svogūniukais, nenorėjau naudoti žalio. 
Kartoju Aguonėlės receptą:

Tešla:
250 g miltų
20 g šviežių mielių
50 ml šilto pieno
50 ml šilto vandens
1/2 a.š. cukraus
1/2 a.š. druskos
1 a.š. aliejaus
1 kiaušinio baltymas

Įdaras:
150 g faršo
100 g feta sūrio
1 didesnis svogūnas
1 skiltelė česnako (nedėjau)
druska, pipirai, kuminas
2 v.š. pomidorų padažo
saujelė pjaustytų šviežių petražolių (naudojau šaldytas)
keli saulėje džiovinti ir aliejuje marinuoti pomidorai
1/3 šaukštelio Kitchen King prieskonių (čia mano priedas)
1/4 raudonos paprikos (mano priedas)

Kiaušinio trynis išplaktas su šlakeliu pieno aptepimui, sezamas apibarstymui

Tešlą darome kaip bet kurią mielinę - mieles su cukrum išmaišom ir paliekam pakilti. Pieną su vandeniu pašildom trupučiuką, supilam į miltus, įmetam baltymą, mieles, druską, aliejų. Užminkom ir kildinam šiltoje vietoje.

Per tą laiką pasidarome įdarą: svogūną su faršu pakepiname, sudedam džiovintų pomidorų gabalėlius, papriką, prieskonius, petražoles. Kai praauš, sudedam supjaustytą fetą. Pakilusią tešlą padalinam į 6 dalis. Kiekvieną jų iškočiojame į pailgą stačiakampį. Viduryje dedame įdaro ir užlankstome (žiūrėti Aguonėlės instrukcijas) kraštus, tada galus ir padarome iš galų gėlytę (kadangi mano kompas buvo ne šalia, truputį kitaip padariau galus, bet vis tiek neblogai išėjo).

Tada aptepam kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstome sezamus. Paliekam pusvalandį pakilti. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min.

Sūnus pavalgęs pasakė, kad jam labai labai labai patiko prieskoniai ir norėtų daugiau įvairesnių patiekalų su būtent tokia prieskonių kompozicija. Manau, jis turėjo galvoje kuminą (ne kmynus, kuminą!), Kitchen king beigi petražoles. Na, dar džiovinti pomidorai pridėjo savo. Tiesa pasakius, be nieko jis jų nemėgsta, kaip ir fetos. O va šitame kepinyje viskas labai derėjo ir puikiai valgėsi!
Posted by Picasa

2011 m. sausio 16 d., sekmadienis

Daržovių troškinys su Mung pupelėmis

Man daržovių troškiniai, tai toks patiekalas, be kurio negaliu gyventi. Sudėtis gali keistis, priklausomai nuo to, kokių daržovių turiu po ranka. Šiandieniniam troškiniui reikės: 1 paprikos 1 morkos 1 svogūno 1 indelio konservuotų Mung pupelių (tekainavo 4 litus "Sveikatos dovanose") Po pusę arbatinio šaukštelio Kitchen King ir Sambar masalos prieskonių 2 šaukštų pomidorų padažo (Kėdainių "Be konservantų") Aliejaus Druskos ir pipirų Morką, papriką ir svogūną susipjaustom šiaudeliais. Įkaitinam puode aliejų, suberiam prieskonius ir pakaitinam pusę minutės, kol jie suputos. Tada sudedam daržoves ir šiek tiek apkepam. Įdedam pomidorų padažą ir kliustelim šiek tiek vandens (kokį trečdalį stiklinės). Kai daržovės suminkštės, sudedam nusunktas pupeles, druską ir pipirus. Štai ir troškinys!
Posted by Picasa

Paskenduolis pagal bobulę (pagaliau)

Anksčiau įdėjau paskenduolio receptą pagal savo amžinatilsį bobulytę. O šiandien jį pati išbandžiau su šiokiais tokiais pakeitimais. Taigi pristatau galutinį variantą:

4 kiaušiniai
400 g margarino
5 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
70 g šviežių mielių
Tiršta uogienė

Mieles sumaišom su pora šaukštų cukraus ir paliekam, kol užminkysim tešlą. Miltus persijojam, margariną sukapojam kubeliais ir sudedam į miltus. Viską rankomis trinam, kol susimaišys. Tada suberiam likusį cukrų, įmušam kiaušinius ir supilam mieles. Užminkome tešlą, kurią dedame į dvigubą marlę, jos galus užrišam. Tą puikų ryšulėlį negailestingai paskandinam kibire ar bliūde su šaltu vandeniu.

Kai iškils (man kilo apie valandą), dar truputį perminkome, padaliname į dvi dalis: didesnę pakočiojame ir patiesiame kepimo formoje, išklotoje kepimo popieriumi. Ant jos dedame apie pusę litro uogienės (šįkart naudojome bruknių). Ant uogienės dedame tešlos juosteles langeliais. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35-45 min. (tiesiog patikrinam pagalėliu ar sausa). Iškeptą pyragą pabarstome cukraus pudra.

Labai labai skanus! Visai kitoks skonis, nei paprasto mielinio pyrago. Šis minkštutėlis, nesausas, žodžiu negali atsiplėšti..
Posted by Picasa

2011 m. sausio 15 d., šeštadienis

Pogačice - serbiška duonelė

Labai pamilau mielinius reikalus - net neįsivaizduoju kodėl. Kažkaip labai smagu su jais terliotis, žiūrėti, kaip auga ir pučiasi, ragauti dar karštus... Va pas Iloną radau tokią serbišką duonelę ir kažkaip iškart užsimaišiau, nes pastaruoju metu šaldytuve visada būna mielių. Pakilo greitai ir gerai, darėsi labai lengvai, ir išvis labai mielas dalykas :). Ilona ją rado rusiškam forume, pateikiu ir jo nuorodą, nes formą dariau būtent pagal rusišką forumą. Receptas: 250 ml. pieno šaukštelis cukraus puse šaukštelio druskos 30 g šviežių mielių 3-3.5 st. miltų 100 gr. margarino mirkymui Mieles sumaišyti su cukrumi ir palikti trumpam. Tada pašildyti pieną (kol įkišus pirštą bus nei šilta, nei karšta), į jį supilti miltus, mieles, druską ir užminkyti tešlą. Tešlą pastatyti šiltai, kad pakiltų. Po to padalinti į 12 dalių ir rankomis suformuoti rutulėlius. Kiekvieną jų pakočioti ir mirkyti ištirpintame atvėsintame margarine bei dėti kepimo formoje ratu vieną ant kito, paliekant kraštelį (žr. foto). Palikti pakilti kokį pusvalandį. Viršų aptepti išplaktu kiaušinio tryniu ir galima pabarstyti aguonomis, riešutais ar sezamu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių.
Posted by Picasa

2011 m. sausio 12 d., trečiadienis

Paskendę rageliai

Pradėjau anksčiau temą apie paskenduolius ir šiandien kaip tik užmačiau (http://mojewypieki.com/) paskendusius ragelius. O kadangi namie ligoniukas, kuris beveik nieko nevalgo, tai pagalvojau, kad rageliai tiks. Ir tiko! Suvalgė netgi 6... Taigi mano asmenine nuomone, buvau įvertinta daug geriau nei 10 balų. O jei rimtai - rageliai puikūs! Iš šio tešlos kiekio išeis apie 32 ragelius

2,5-3 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
1/3 stiklinės pieno
2 šaukštai grietinės
120 g sviesto
1/4 stiklinės cukraus
40 g šviežių mielių
1 pakuotė dr. Oetker vanilinio cukraus

Mieles sumaišom su šaukštu cukraus ir paliekam trumpam. Per tą laiką ištirpiname sviestą, į jį supilam pieną, sudedam grietinę, cukrų ir vanilinį cukrų, suberiam miltus, įmušam kiaušinius. Galiausiai supilam mieles ir užmaišom tešlą. Ji bus vis dar lipni, bet vis tiek pasistengiam suformuoti vieną kamuolį, pabarstom jį miltais. Tą kamuolį dedam ant marlės (aš naudojau dvigubą), suimam visus kampus ir užrišam. Išeina toks kamuolys su uodegėle. Į švarų kibirą ar gilų puodą įpilam šalto vandens ir įmetam tą kamuolį. Jis iš pradžių nusės ant dugno, o kai mielės aktyvuosis, ims kilti.

Kai kamuolys bus paviršiuje, tešlą galime išimti. Iškilimas gali užtrukti nuo 30 min. iki 1,5 val. (priklausomai nuo mielių kiekio, šviežumo ir pan.). Tešlą padedam ant miltuoto kočiojimo paviršiaus ir šiek tiek išminkome. Po to padaliname į 4 dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame į 28 cm skritulį ir supjaustome kaip picą į 8 trikampius. Ant trikampio apatinės plačiosios dalies dedame šaukštelį tirštos uogienės ar gabalėlį šokolado (aš dėjau pienišką šokoladą) ir suvyniojame į iki plonosios dalies į ragelį. Taip padarome visus 32 ragelius.

Ragelius dedame ant skardos (man gavosi dvi skardos), išklotos kepimo popieriumi, uždengiame ir paliekame pusvalandžiui pakilti šiltai. Po to patepam išplaktu kiaušiniu (pamiršau per skubėjimą) ir kepam ~15 min. 180 laipsnių orkaitėje. Kai iškeps, pabarstom cukraus pudra. Tiesa, paskendusios tešlos privalumas - mieliniai kepiniai daug ilgiau išlieka švieži.
Posted by Picasa

2011 m. sausio 11 d., antradienis

Makaronų lizdeliai

Jau nebepamenu, kada mano vaikai sirgo, tai matyt nelabai pamenu ir kaip juos slaugyt. Gerai, kad ne abu serga, tik vienas. Bet vis tiek, naktim jau nebelabai reaguoju į tai, ar šaukia mane kas, ar ne. Dieną nuvargusiu, sunkiai susikaupiančiu snukučiu kapstausi po darbus, oj reikia pamiegoti, labai labai reikia. Valgyti irgi reikia. Todėl sūnaus pageidavimų šįvakar buvo makaronų lizdeliai. Labai nesudėtinga, labai skanu ir gražu. 250 g lizdelių (smulkūs susukti į lizdus makaronai) pakuotė Svogūnas Kumpis Grietinėlė Sūris šaukštas miltų gabalėlis sviesto Makaronų lizdelius sudedam į kepimo indą. Nevirtus, sausus, išdėliojam vieną šalia kito. Man į kvadratinę formą tilpo 9 lizdeliai. Pakuotėje jie buvo didesni, tai aš juos tiesiog perlaužiau perpus. Tada pakepinau 1 svogūną ir šmotelį kumpio, supjaustyto kubeliais. Sudėjau su šaukštu ant kiekvieno lizdelio viršaus. Gabalėlį sviesto (kokius 25 gramus) pakaitinau ant keptuvės, subėriau miltus, išmaišiau ir supyliau stiklinę grietinėlės. Viską užkaitinam, kad sutirštėtų, beriam druskos, pipirų, mėgstamų žolelių (aš bėriau raudonėlio), galima ir muškato riešuto įtarkuoti. Padažą su šaukštu supilam ant kiekvieno lizdelio. Tada užtarkuojam fermentinio sūrio ar mocarelos. Galų gale pilam verdančio vandens (ne ant viršaus, kad nesubyrėtų mūsų lizdelių grožis, o iš šono) tiek, kad makaronai būtų vandenyje. Tas vanduo tikrai susigers, o likutis išgaruos. Kišam į orkaitę ir paliekam kokioms 25-30 min 180-200 laipsnių temperatūroje. Aš prieš kepant dar užmečiau ant kiekvieno lizdelio po puselę mažučio pomidorėlio - man tiko, vaikams kažkaip nelabai...
Posted by Picasa

2011 m. sausio 3 d., pirmadienis

Mano naujasis sūrio pyragas (čyzkeikas)

Kepiau naują sūrio pyragą - iškart turiu pasakyti, kad jį reikia daryti gan aukštą, žemas jis nebus skanus, nes išsausės. Ir šiaip, jei tingisi daug terliotis, tai šis pyragas ne jums. Nes čia reikia net min. 5 skirtingus dalykus padaryti atskirai: atskirai išsukti trynius su cukrum, atkirai išplakti baltymus, atskirai išplakti grietinėlę, atskirai pertrinti varškę, atskirai išsukti sviestą! Aišku labai norint galima prisigalvoti ir dar tokių darbų, kad atskirai išsijoti miltus, bet gal tiek to... Ir taip terlionės daug. Bet man jis išties patiko :). Todėl ir rašau. Jei mėgstate terliotis - sveiki atvykę į gerą pasiterlinimą :) Receptas: 1 kg varškės (riebios, naudojau dvaro) 380 g cukraus 7 kiaušiniai 180 g sviesto 4 kupini šaukštai miltų 1 pakuotė pudingo miltelių (naudojau vanilinė, dr. Oetker, 40 g pokelis) 1 stiklinė plakamos grietinėlės (35-36 % riebumo) pusė stiklinės razinų Iš tokio kiekio gausis tikrai didelis pyragas (maždaug 25x35 cm stačiakampė skarda) arba kepkite dviejose nedidelėse. Aš dariau pailgose stačiakampėse popierinėse formose, kurias pirkau parduotuvėje "Kepėjas", ir tai naudojau dvi didesnes ir dvi mažutes. Taigi, gaminam: 1. Išsukam sviestą iki purumo. 2. Permalam, pertrinam ar kitaip sudorojam varškę, kad neliktų gumulėlių. 3. Išsukam trynius su cukrumi iki baltumo. 4. Išplakam baltymus iki standžių putų. 5. Išplakam grietinėlę. 6. Varškę dedam į sviestą ir greitai išmaišom (neilgai), tada sudedam trynius, išmaišom, po to miltus ir pudingo miltelius. Pabaigoje atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę ir baltymus. Sudedam razinas. 7. Kepam 170 laipsnių orkaitėje apie valandą. 8. Atvėsinam, kišam į šaldytuvą ir valgom kitą dieną atvėsintą. SKANAUS! P.S. nepamenu iš kur receptas, ten originaliai buvo ne miltai, o manų kruopos, bet aš jų nemėgstu naudoti.
Posted by Picasa

Su naujaisiais 2011!

Taigi.. Nei kalėdinio, nei naujametinio post'o nesugebėjau parašyti... Gėda. Na bet nereiškia, kad aš aptingau, oj ne. VISAI NETURĖJAU LAIKO. Kažkoks šventinis lėkimas, bėgimas, valgymas valgymas valgymas... Tad nors ir pavėluotai, bet noriu visiems palinkėti gerų metų, kad jie būtų jaukūs, šilti ir svarbiausia skanūs!!! Manieji, turiu pripažinti ir labai padėkoti mano brangiosioms draugėms už tai, buvo nuostabiai skanūs. Ančių kepenėlių foie gras iš Francės, Moet et Chandon šampanas, Alzaso Gewurtztraminer'is, kažkoks super duper Rieslingas (nebepamenu jau koks, per linksma buvo), suktinukai su lašiša bei kiti su kumpiu, karšti croissants, Mark's & Spencer įdarytos alyvuogės, saulėje džiovinti vyšniniai pomidorai, mano naujasis sūrio pyragas (apie kurį tikrai parašysiu, bet vėliau) ir dar visokios kitokios gėrybės - buvo dieviška! Tikiu, kad po tokios pradžios visi mano metai bus tiesiog Gourmet! Tebūna ir Jūsų tokie :)