2011 m. spalio 20 d., ketvirtadienis

Le Petit Nicolas

Po bjaurios dienos, kai nuo streso, skubėjimo, lėkimo nesinori išvis nieko, nei valgyti, nei bendrauti, tik užsidaryti ir pasislėpti, padeda geras filmas. Filmą šitą draugė man dar vasarą davė, o aš pusę rudens marinavau... O būč žinojus... Bet reikiamą akimirką jį atradau ir vakaras pasaldino dieną.
Filmas sukurtas pagal populiarias vaikiškas knygas apie mažąjį Nikolia. Veiksmas vyksta 50-aisiais - labai faina veikėjų apranga, šukuosenos, interjerai. Tai komedija, kuri iš tiesų juokinga. Jei jau aš juokiausi balsu, būdama absoliučiai sušiktos nuotaikos, tai tikrai yra komedija. Nepernešu komedijų, kurios yra nejuokingos ar kuriose juokeliai yra labai kvaili. Šita kitokia. Šilta jauki komedija.
Siužetas: pagrindinis veikėjas berniukas Nikolia sunerimsta, kad jo tėvai (pagal visus klasės draugo nupasakotus požymius) ko gero ketina susilaukti mažylio, o jį, kaip nebereikalingą, palikti miške. Tad jis ieško būdų, kaip išspręsti šitą situaciją padedamas savo klasės draugų. Būdai, savaime suprantama, originalūs.
Šiaip akivaizdžiai filmas labai puikiai sudėliotas, kiekviena smulkmena apgalvota, personažai labai ryškūs, charakteringi. Būtina pamatyti, net jei vaikų neturite.
IMDB reitingas - 7. (o tai daug!)
Knygų ir filmo tinklapis

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Tikrai labai smagus filmas!